McCain canlı yayında 'Allahu Ekber' sözünü savundu

Amerika'da Fox News sunucusu Brian Kilmeade Suriyeli muhaliflerin ‘Allahu Ekber' sözünden rahatsız olunca Amerika Senatörü John McCain ünlü sunucuya sert tepki gösterdi.

GİRİŞ 04.09.2013 14:55 GÜNCELLEME 04.09.2013 15:54
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Abdurrahman Koç'un haberi

Fox News canlı yayınında ünlü sunucu Brian Kilmeade Suriye konusunda değerlendirme yapması için Amerika Senatörü McCain'e bağlandı. Senatöre muhaliflerin uçak düşürme görüntülerini izleten sunucu, ‘Sayın senatör, bakın Suriye'deki muhalifler uçak düşürdükten sonra hangi sözleri kullanıyor. Bu adamların böyle bir şey yaptıktan sonra bu sözü kullanmasından rahatsız oluyorum. Biz gidip bunlara mı yardım edeceği yani' diyor.

Amerika Senatörü McCain'in verdiği cevap ise ünlü sunucuyu şoka uğratıyor. Senatör, muhalifleri suçlayıcı  bir tavırla kendisine sunan ünlü spikere öncelikle ‘Allahu Ekber' lafzının İngilizce'deki karşılığını açıklıyor.

Kullanılan sözde herhangi bir problem olmadığını belirten senatör, ‘Bu Allah'a teşekkür etmek için kullanılmış bir söz, bunda bir sorun yok. Sen Amerikalıların ya da Hristiyanların ‘Teşekkürler Allah'ım' demesinden rahatsız oluyor musun ? Onlar Müslüman, ve onların ılımlı olduğunu, aşırı olmadığını sana garanti edebilirim' sözleriyle ünlü sunucuyu şoka uğratıyor.

‘TÜM MÜSLÜMANLAR TERÖRİSTTİR' DEMİŞTİ

Yayın sırasında muhaliflerin ‘Allahu Ekber' sözlerini eleştiren sunucu Brian Kilmeade İslam'a karşı yaptığı olumsuz eleştirilerle tanınıyor. Hatta bu eleştirilerin boyutu 2010 yılının Ekim ayında söylediği ‘Tüm teröristler Müslüman değildir, ancak tüm Müslümanlar teröristtir' sözüyle had safhaya ulaşmış, çoğu çevreler tarafından büyük tepki toplamıştı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Ali Kütükcüoglugil 10 yıl önce Şikayet Et
    oyuna gelmeyin. bunlar ilk neyse sonunda öyledir...bunlar in düsüncei ayni chp gibidir müslüman kendimi nasil sevdirmenin hesabi yapiyor...hepsi oyun
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    bazen emerikalıları böyle delikanlıları yüzünden seviyorum.. ne güzel cevap vermiş allah onu hidayete erdirsin. emerikada böyle insanların çok olmasını gönülden isterim. sn.Senatör john McCain a teşekkür ederim ...
    Cevapla
  • M.ALİ KORKUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu. : "Zandan uzak durun! Çünkü zan, sözün en yalanıdır. Başkalarının gizli konuştuklarını yaymayın! Birbirlerinizin ayıplarını araştırmayın! Gereksiz yere rekabete girmeyin! Birbirinizi kıskanmayın! Birbirinize kin tutmayın! Birbirinize sırt çevirmeyin! Ey Allahın kulları, Allahın size emrettiği gibi kardeş olun! Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona ne zulmeder, ne de onu yüzüstü bırakır. “Ona hakaret de etmez." Sonra kalbini gösterdi: "Takva buradadır, takva buradadır, takva buradadır! Kişinin, müslüman kardeşini hor görmesi, kötülük bakımından kendisine yeter de artar bile. Müslümanın herşeyi müslümana haramdır: kanı, şerefi, malı... Allah, sizin ne bedenlerinize, ne biçimlerinize ve ne de amellerinize bakmaz, kalblerinize bakar." Ebû Hureyre radıyallahu anh. Buhârî.
    Cevapla
  • Abdullah Yusuf 10 yıl önce Şikayet Et
    senatöre Allah hidayet versin. gerçekten çok iyi , ama aynı kıtada başka bir müslüman! a bu soru sorulsa acaba aynı delikanlı cevabı verebilirmiydi kemküm mü evet onlar terorist mi derdi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü