Rusya, Karadeniz'de ortalığı karıştırdı

Kanada, Karadeniz'de NATO görevi kapsamında görev yapan HMCS Toronto savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiğini açıkladı.

Rusya, Karadeniz'de ortalığı karıştırdı
Rusya, Karadeniz'de ortalığı karıştırdı
GİRİŞ 09.09.2014 02:14 GÜNCELLEME 09.09.2014 03:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kanada, Karadeniz'de NATO görevi kapsamında görev yapan Kraliyet Deniz Kuvvetlerine bağlı HMCS Toronto savaş gemisinin, Rus savaş uçaklarınca taciz edildiğini açıkladı.

''RUSYA'NIN YAPTIĞI PROVOKATİF BİR HAREKET''

Kanada Savunma Bakanı Rob Nicholson yaptığı yazılı açıklamada, Rusya Hava Kuvvetlerine bağlı iki savaş uçağının Karadeniz'de NATO'nun güven artırıcı misyonu kapsamında görev yapan HMCS Toronto'nun etrafında taciz uçuşları yaptığını bildirdi.

Rus savaş uçaklarının, HMCS Toronto gemisine ya da personeline bir zarar vermediğini kaydeden Nicholson, "Rusya'nın yaptığı, gereksiz, sorumsuz, provokatif ve gerginliği tırmandırıcı bir harekettir" ifadesini kullandı.

Kanada ve müttefiklerinin Karadeniz'de, güvenliğin artırılmasına yönelik NATO misyonu kapsamında yer aldıklarını hatırlatan Bakan Rob Nicholson, NATO ve müttefiklerin varlıklarının, Rusya'nın saldırganlığına en büyük mesaj olduğunu kaydetti.

NATO tarafından düzenlenen ve 27 Eylül'e kadar sürecek Reasürans Tatbikatı'na katılan 250 mürettebatlı HMCS Toronto savaş gemisi, 6 Eylül'de İstanbul Boğazı'ndan geçerek Karadeniz'e açılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • CENGAVER 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ALLAH ! Nasıl oluyor bu iş !. Hem Adamın Kapısına dayan ondan sonra Rusyanın Saldırganlığına karşı Nato nun varlığı yeter de, Zorla Büyük Dünya Savaşının Fitilini kaşıyorlar, Eceli Gelen Batı Kremlinin Kapısına dayanır, Rusya eski Rusya değil artık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı