ABD'den yeni Kobani açıklaması!

Kerry Kobani'de yaşananların trajedi olduğunu belirtirken öncelikli amacının hükümetinin IŞİD'e karşı kontrolü ele geçirmesi dedi.

ABD'den yeni Kobani açıklaması!
ABD'den yeni Kobani açıklaması!
GİRİŞ 09.10.2014 19:07 GÜNCELLEME 09.10.2014 19:07
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den Kobani açıklaması geldi. Açıklamada IŞİD'in Kobani'de ilerleyişinin bir trajedi olduğu vurgulanırken bu ilerlemenin ABD ve müttefiklerinin bölgedeki uzun dönemli stratejisini engelleyemeyeceği belirtildi.

Reuters'in haberine göre ABD'nin Boston kentinde gazetecilere konuşan Kerry "Kobani'de olanlar bir trajedi çünkü IŞİD'in şerrini gösteriyor. Ancak koalisyonun stratejisinin ve IŞİD'e vereceği yanıtın tanımı sadece Kobani değil. Koalisyonu oluşturalı birkaç hafta oldu. Koalisyonun öncelikli amacı Irak hükümetinin yeniden kontrolü sağlaması ve tekrar IŞİD'e karşı ilerlemesi için alan sağlamak" diye konuştu.

Öte yandan bugün gelen haberlerde IŞİD'in Kobani kentinin üçte birini kontrol ettiği yönünde.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Laiklik nedir? Bu haber ile alakası nedir?. Laik olunca her şey bitecek mi? Nedir bu laiklik Allah aşkına! Sözde bütün sorunları çözüyor mübarek! Ama uygulamada yok! Yoksa size göre laiklik;din ve devlet işlerinin ayrı tutulması mıdır? Irakta laik bir hükümet kuruldu diyelim. Peki ırkçılığı nasıl engelleyeceksin? Birisi Arapları diğeri Kürtleri bir diğerinin ise Türkleri kayırmasını nasıl çözeceksin? Osmanlı Devleti(ecdadımız) din ve devlet işlerini ayırmadan(yani -bazılarına göre- laik değilken) huzur ve farklı dinlere hoşgörü içerisinde hayatını yüzlerce sene sürdürdü,600 sene, yaşadı. Demekki laik olmadan da oluyormuş. Ayrıca Avrupa'da hangi devletler laik?! Laik olarak bildiğimiz fakat laik olmayan gelişmiş o kadar devlet var ki. Ama tabi bunu bilmezsiniz. Size göre Batılı ülkeler laik'tir. Laik lik nedir desek. Açıklaması yok!
    Cevapla
  • gulf oman 9 yıl önce Şikayet Et
    şia ehli sünne selefi kürt türk arap ayrımı. şia ehli sünne selefi ezidi kürt türk arap ayrımı varken ıraklıları nasıl merkezi hükümette birşetirecekler..? bu dini ve etnik ihtilaflar insanları yedi bitirdi.. laiklik burda önem arzedyior. dini inançlarınızı bi kenara bırakıp birleşin desek nolacak hepsi mırın kırın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!