Pentagon hatasını itiraf etti!

Kobani'ye gönderilen iki paket yardımdan biri IŞİD'in eline geçti.

Pentagon hatasını itiraf etti!
Pentagon hatasını itiraf etti!
GİRİŞ 22.10.2014 19:14 GÜNCELLEME 22.10.2014 20:03
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Kobani'ye gönderilen ve boş araziye düşen iki paket yardımdan biri imha edildi, biri IŞİD'in eline geçti" denildi.

Pentagon sözcüsü Albay Steev Warren, "Dün hedefi şaşıran bir paketin imha edildiğini duyurmuştuk. Bu olaydan sonra gönderilen yardımları bir daha gözden geçirdik. Bunun sonucunda, ikinci bir paketin daha yanlış yere düştüğünü ve muhtemelen düşmanın eline geçtiğini tespit ettik" dedi.

Warren, 26 paket yardımın ise Suriyeli Kürtlere ulaştığını sözlerine ekledi.

18 HAVA SALDIRISI DAHA

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM), terör örgütü IŞİD'in Suriye ve Irak'taki hedeflerine 18 yeni hava saldırısı düzenlendiği bildirildi.

CENTCOM tarafından yapılan açıklamada, dün ve bugün örgütün Suriye'deki hedeflerine savaş ve bombardıman uçaklarıyla 6 saldırı gerçekleştiren ABD ordusunun, koalisyon güçleriyle de Irak'taki hedeflere, 12 hava saldırısında bulunduğu belirtildi.

Suriye'deki saldırıların Kobani yakınlarında düzenlendiği, IŞİD'in muharebe mevzileri, binası, lojistik merkezi ve 2 aracının imha edildiği ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Gizemli Şifreci 9 yıl önce Şikayet Et
    Yesinler Birbirlerini. Ha PYD ha IŞİD, ikisi de terörist, ikisine yardım da hata. Bence iki grubu da çatıştıklarında kendi başına bırakmak lazım, yesinler birbirlerini. (Savaş hileden ibarettir.)
    Cevapla
  • kuant quazar 9 yıl önce Şikayet Et
    ISID'i zaten kendileri kurdu. ISID'i zaten kendielri dogurdu besleyip buyuttu. Israil orda rahat nefes alsi diye hemde ortadoguyu klasik kan cukuru haine getirip Islami dunya capinda kotu gostermek icin ve daha bir cok menfaat gorduklerinden dolayi kurulmus bir terorost orgtuutr. ABD terorist bir devlettir, modern bir terorst devlettir. Teroru kurar, buyutur destekler. ISID'e de yanlislikla aleni veya gizli yardimlari malum. ABD terorsit bir ulkedir.
    Cevapla
  • mansur yiğit 9 yıl önce Şikayet Et
    komplo teorileri. ABD hem IŞİDi bombalayacak hem de silahla destekleyecek; hangi ahmak inanır buna?IŞİDe karşı peşmergeye yapılan silah yardımlarını, hava desteğini, nereye koyacaksınız o zaman? kısa kesin her şey komplo teorisi değil;o silahlar yanlışlıkla atılmış işte. ABD IŞİDe karşı açıkça savaşıyor..Zaten IŞİDin asıl kurucusu sayılan Zerkaviye ve kurduğu örgüte karşı Irakta senelerce savaşmıştı, o da mı danışıklı döğüştü?Hangi devlet sonucu belli olmayan bir ali cengiz oyunu için milyon dolarlar harcayacak kadar ahmak olabilir?Savaş bu arkadaş, oyun değil ki!Ayrıca bu komplo teorilerinden en çok nemalanalar İrancılar Esedçiler ve PKKlılardır.Hem ABD ve İsraile kulluk ederler hem de kendi düşmanlarını ve ABD düşmanlarını ABD ve İsraille işbirliği yapmakla suçlarlar.Kısaca bunlar hem hırsız, hem yavuz.
    Cevapla
  • Zafer Akdag 9 yıl önce Şikayet Et
    NEOCONLAR HATA YAPMAZ BİLEREK ATIYORLAR. hepsi bilinçli atılıyor o silahların,yarısı pyd ye yarısı ışide,kobanideki çatışmalar bitsin istemiyorlar.tıpkı iran ırak savaşında olduğu gibi,her iki tarafıda silahla besliyorlar.türkiye tehdit altında görüntüsü verip bizi suriye ıraka sokmaya çalışorlar.yemezler...
    Cevapla
  • MEHMET AVCI 9 yıl önce Şikayet Et
    HATA BAHANE. İnanmak çok zor bunlara. İşidin elindeki silahların çogu zaten ABD malı değil mi.?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı