ABD'de 3 Müslüman genç öldürüldü

ABD'nin Kuzey Karolina Eyaleti'nde aynı aileden 3 Müslüman genç kaldıkları evde öldürüldü.

ABD'de 3 Müslüman genç öldürüldü
ABD'de 3 Müslüman genç öldürüldü
GİRİŞ 11.02.2015 11:29 GÜNCELLEME 11.02.2015 15:50
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

ABD'nin Kuzey Karolina Eyaleti'ndeki sessiz bir mahallede bir eve silah saldırı düzenlendi.

Saldırıda 23 yaşındaki Deah Barakat, eşi Yusor Muhammed ve onun kardeşi Razan Muhammed öldürüldü.

Polis, sabah saat 5 sularında çoğunlukla akademisyenlerin ve öğretim görevlilerin kaldığı bir apartmana baskın düzenleyen silahlı kişinin, burada oturan 3 Müslüman gence ateş ettiğini ve olay yerinden kaçtığını söyledi. Saldırının ardından gençlerin kaldığı daireye gelen komşular yerde yatan 3 cesedi gördü. Acil bir şekilde hastaneye kaldırılan Deah, Yusor ve Razan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.A 46-year-old man, named by police as Craig Stephen Hicks, has been arrested on suspicion of three counts of first-degree murder

ZANLI TESLİM OLDU 

ABD polisi yaşanan cinayetle ilgili Craig Stephen Hicks isimli zanlıyı gözaltına aldı. Zanlının polise teslim olduğu belirtildi. 

Saldırıyı gerçekleştiren Hicks polise teslim olduğu ve cinayetleri itiraf etti. Polis, cinayetlerin nedeniyle ilgili bir açıklama yapmadı ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

Saldırıda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Barakat, Kuzey Karolina Üniversitesi'nde Diş Hekimliği okuyordu. Barakat'ın Filistinli çocukların diş tedavisi içinde gönüllü olduğu öğrenildi.

EYLÜL'DE ATTIĞI TWEET

Barakat'ın Eylül ayında attığı bir tweet'te 'İnsanların 'Yahudileri öldürelim' ya da 'Filistinlileri öldürelim' diyerek çözüm arayışına girme çabası çok üzücü' demişti.

TWİTTER'DA GÜNDEM

ABD'de Müslüman aileye yönelik katliam twitter'da da en çok konuşulan konulardan oldu. #ChapelHillShooting etiketini açan kullanıcılar saldırıya tepki yağdırdı.

ABD BASININA TEPKİ

ABD medyası bu tür silahlı saldırıları "acil" koduyla duyururken, dün üç Müslüman öğrencinin katledilmesini görmezden geldi.

Cinayete görmezden gelen ABD basınına sosyal medya üzerinden sert eleştiriler yöneltildi. Twitter'da paylaşılan bir karikatürde, elinde kamera bulunan bir gazeteci, "Yalnız bir kurt, üç Müslüman genci öldürdü, burada flaş haber yok" diye bağırıyor. 

Cinayete görmezden gelen ABD basınına sosyal medya üzerinden sert eleştiriler yöneltildi. Twitter'da paylaşılan bir karikatürde, elinde kamera bulunan bir gazeteci,

Cinayete görmezden gelen ABD basınına sosyal medya üzerinden sert eleştiriler yöneltildi. Twitter'da paylaşılan bir karikatürde, elinde kamera bulunan bir gazeteci, "Yalnız bir kurt, üç Müslüman genci öldürdü, burada flaş haber yok" diye bağırıyor. 

RAZAN YENİ MEZUNDU

Saldırıda Deah Barakat'ın baldızı Razan henüz yeni mezun olmuştu. Üniversiteden derece ile mezun olan Razan, Mimarlık ve Çevre Tasarımı okuyordu. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 81
  • İ.HAKKI ESKİCİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun zavallı müslümanlar ne çekiyor
    Cevapla
  • demir demir 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin.Mekanları cennet olsun.Allah büyüktür.
    Cevapla
  • siz 9 yıl önce Şikayet Et
    ABD nin gizli güçlerinin asıl niyeti işte cinayetleri bu görmezliğin arkasında gizli...
    Cevapla
  • hemo KÜRDO 9 yıl önce Şikayet Et
    BU KAYNATI YARATAN ELBET BIRGÜN BUNA DURDIYECEK VE BITIRECEK !!!!!
    Cevapla
  • gül 9 yıl önce Şikayet Et
    SA Zalimler icin yasasin cehennem!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
IMF'den Türkiye açıklaması