ABD üssünde terör toplantısı!

Sözde kanton başkanlarını Haseke Rimeylan Üssü’nde toplayan ABD, bölünmüş Suriye için belirlenen çalışmaları terör örgütünün elebaşları ile paylaştı.

ABD üssünde terör toplantısı!
ABD üssünde terör toplantısı!
GİRİŞ 08.08.2017 06:50 GÜNCELLEME 08.08.2017 06:58
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz günlerde Suriye PKK’sı tarafından tek taraflı ilan edilen sözde Kanton başkanlarını Haseke Rimeylan Üssü’nde toplayan ABD, bölünmüş Suriye için belirlenen yol haritasını terör örgütü elebaşları ile paylaştı. Washington yönetimi, PKK’lı sözde başkanlara, “22 Eylül’de ‘Kuzey Suriye Özerk Kantonlar’ seçimi, Aralık 2017’de ise 'Demokratik Kuzey Suriye Devleti' genel seçimleri yapılacak, tüm hazırlıklarınız bu yönde olsun” talimatı verdi.

3 BÖLGELİ FEDERAL YAPI

ABD tarafından belirlenen yol hatırasında, Ayn el Arab, Afrin ve Cezire kantonları mini devlet statüsü kazanacak. 22 Eylül’de özerk bölge seçimleri yapılarak mini terör devletlerine meşruiyet kazandırılacak. Bu yılın aralık ayında ise Demokratik Suriye Kürdistan’ı için büyük adım atılarak ortak yönetim seçimi gerçekleştirilecek. Adı, Demokratik Kuzey Suriye Devleti olarak belirlenen merkez PKK tarafından yönetilecek. Yeni Şafak, PKK’ya bu süreçte ABD’li uzmanların fiili destek vereceği bilgisine ulaştı.

ABD UZMAN DESTEĞİ VERECEK

Suriye PKK’sı, kuzeyde kuracağı terör devletçiklerinde nüfus, eğitim, tapu, vatandaşlık, ekonomi, doğal kaynakların tasarrufu, ordu, asayiş ve benzeri müstakil kararlar alarak yeni yasalar çıkaracak. Haseke, Afrin, Tel Abyad, Dirbesiye, Münbiç ve Rakka başta olmak üzere tüm bölgelerde yapılacak düzenlemeler konusunda ABD’li uzmanlar aktif rol alacak.

KERKÜK’TEN AKDENİZ’E KORİDOR VAADİ

ABD’li temsilciler, Suriye PKK’sının ABD ile birlikte işgal ettiği bölgelerde kurulan korsan kantonlar ve terör örgütü tarafından yönetilen sözde meclislerden mini devletlere geçişin istenilen zamanda sağlanmasını istiyor. Pentagon ayrıca, 2018 sonrası “PKK-PYD Birleşik Devleti’nin” ilanı sonrası Kerkük’ten Akdeniz’e uzanacak korsan koridor konusunda terör örgütüne taahhütte bulundu.

EŞ ZAMANLI YÜRÜYOR

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi tarafından açıklanan müstakil devlet referandumu ile PKK’nin Suriye’nin kuzeyinde aynı amaçla yapacağı seçim takvimi eş zamanlı yürüyor. ABD, uzun vadede PKK’nın bölgenin en büyük gücü olacağı ve İran’ı da içine alacak PKK Kürdistan’ı haritasını orta ve uzun vadede desteklemeye devam edeceğini PKK yönetimi ile paylaştı.

Şam: Bedelini ödersiniz

PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde yapmayı planladığı seçimlere Esed rejiminden sert tepki geldi. Reuters ve BBC’ye konuşan Esed rejiminin Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, “Seçimler bir şakadan ibaret olacak. Suriye, topraklarının hiçbir parçasının bölünmesine izin vermeyecek” dedi. Suriye PKK’sı PYD’nin kontrolündeki bölgelerde er ya da geç kontrolü sağlamaları gerektiğinin de altını çizen Mikdad, “Ülkenin bölünmesi yönünde hareket edenler, ödeyecekleri bedeli biliyorlar” ifadelerini kullandı. Mikdad, Suriye'nin kuzeyinde yaşayan vatandaşlarının ülkedeki durumu tehlikeye atmayacak insanlar olduğuna inandıklarını belirtti.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 11
  • Hamidiye süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bütün mesele siyonist kafir iblis yahudilerin arzı mevut(sözde büyük iblis israil) planıdır.ırak bölündü,suriyeyide böldüler şimdi malesef ülkemiz için dişlerini biliyorlar.Ama şunu iyi bilsin kafir israil ve diger kafirler.Biz suriyeliler,ıraklılar gibi vatanımızı bırakıp gidecek değiliz.İlk saldırıp ortadan kaldıracağımız ülke iblis israildir.Ve biz söyledikmi yaparız.Bunu başta kafir yahudiler ve dünya iyi biliyor.Ya kafire ölüm,yoksa bitmez bu zulüm. Allahu Ekber.
    Cevapla
  • Vatan evladı 6 yıl önce Şikayet Et
    Terör toplantısını ancak terör devleti abd yapar bu açık ve nettir trump daeşi obamanın kurduğunu söylüyordu şimdi ise kirli tezgaha devam şunu anladıkki abd de derin devlet var ve ülkeyi onlar yönetiyor gerisi hikaye
    Cevapla
  • kemal 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD beşar esedi bitirecek.
    Cevapla
  • ali baba 6 yıl önce Şikayet Et
    abd besar esati destekliyor. pkk ile esatin askerleri hiç çatişmadı.pkk osoya deasa turkiyeye saldirdi.
    Cevapla
  • ilker 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd Lübnan a da asker göndermiş.Bu durum ayrı bişey değil.Büyük ortadoğu savaşı 5 sene önce başladı ve büyüyerek devam ediyor.İşin kötü tarafı ortadoğu da tek müttefikimiz esed olacak.
    Cevapla
  • Baris 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok guzel olmuş yok sa savaş bitmez suriyede
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber