ABD'de Yahudiler ile Protestonların arası açıldı

ABD'deki çok sayıda güçlü Yahudi örgütü, İsrail'e verilen Amerikan askeri yardımını sorgulayan Protestan kuruluşlarla görüşmeleri kesme kararı aldı.

ABD'de Yahudiler ile Protestonların arası açıldı
ABD'de Yahudiler ile Protestonların arası açıldı
GİRİŞ 18.10.2012 00:43 GÜNCELLEME 18.10.2012 00:43

''American Jewish Committee'', ''Jewish Council for Public Affairs'' adlı Yahudi kuruluşları ile ''Conservative'' ve ''Reform Judaism'' adlı Yahudi kuruluşlarının liderleri, ABD'de düzenlenen Hristiyan-Yahudi Yuvarlık Masa Toplantısı'nın bir sonraki oturumundan çekilme kararı aldıklarını duyurdu.

ABD'deki Protestanlar ile Yahudiler arasındaki ihtilaf, Protestan kiliselerinin İsrail'e verilen Amerikan askeri yardımının ABD Kongresi'nde soruşturulmasını istemeleri üzerine başladı.

Aralarında Amerikan Evanjelik Lutheran Kilisesi, Presbiteryan Kilisesi ve Birleşik Metodist Piskoposlar Konseyi'nin de bulunduğu çeşitli Protestan kuruluşları, İsrail devletini, Filistin topraklarında yaygın insan hakları ihlalleri yapmakla suçluyor.

''United Synagogue of Conservative Judaism'' adlı kuruluş ise Protestan kuruluşlarca İsrail'e yöneltilen suçlamaları ''çirkin ve temelsiz'' olarak niteliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış