Putin: Rusya'da 3 çocuklu aile standart olmalı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda yaptığı yıllık konuşmasında, Rusya'da 3 çocuklu ailelerin artık bir standart olması gerektiğini söyledi.

Putin: Rusya'da 3 çocuklu aile standart olmalı
Putin: Rusya'da 3 çocuklu aile standart olmalı
GİRİŞ 12.12.2013 20:06 GÜNCELLEME 12.12.2013 20:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya'nın nüfus artışını teşvik etmesi için 2016 sonrası mali programları gözden geçirmesi gerektiğini kaydeden Putin, yerel yöneticilerden de kendi demografik sorunları ile ilgili çalışmalar yapmasını istedi.

EN AZ 3 ÇOCUKLU AİLE YAPISI...

Nüfus bilimcilerin ikinci çocuğun tercih edilmesinin üçüncü çocuğa da imkan sağladığını tespit ettiklerini hatırlatan Putin, "Ailelerin bu yönde adım atmaları çok önemli. Bir kısım uzmanların farklı yaklaşımına rağmen, Rusya'da en az 3 çocuklu aile yapısının standart olması gerektiğine inanıyorum.." dedi.

ÇALIŞAN KADINLAR İÇİN ÇALIŞMA

Putin 2 ya da 3 çocuklu kadınların kariyer planlamaları konusunda da uygun ortamların hazırlanması için çalışma yapılmasını talep etti.

HER YIL 300 BİN KİŞİ KÜÇÜLÜYOR

Sovyetler Birliği'nin dağılmasından bu yana her yıl ortalama 300 bin kişi küçülen Rusya, Putin'in yaptığı teşviklerle son iki yıldır artıya geçti. Rusya nüfusu, Sovyet sonrası dönemde ilk kez 2012'de 276 bin 200 kişi artıya geçerek, 143,3 milyon kişiye yükseldi.

DESTEK PRİMİ ARTIRILDI

Rusya'da ikinci çocuk için aile sermayesine katkı amacı ile 250 bin ruble (8 bin dolar) olarak başlatılan teşvik, 2013'de 408 bin rubleye (12 bin 500 dolar) çıkarıldı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 5
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    mehmet karaaslan bey ben sana bi milli ekonomi yazarim ki aklin sasar . simdi adini bile bu milletin bilmedigi necidir bilinmeyen bos adamin teki biseyler demis sende inanmisin benim yazacagim ekonomiye gore 4 yilda abd yi 50 ye carpar ustune de cini tatli olarak yeriz cok merakli isen ac youtube u orda 2023 de turkiyenin nasil ortaasyadan italyaya kadar buyuyecegi hemde haritali veren yuzlerce video var senin haydar basin misali. amma bu islerde ruya kurmakdan cok o ruyanin yapilabilirligi cok onemli rusyanin da tek silahi elindeki muthis gaz ve petrol ezervleri zaten kominist donemden silah .uzay. ucak.motor aklina ne gelir ise teknolojisi mevcut idi gaz dan para geldi elindeki kohne teknolojiyi yenilemeye yatirdilar hepsi bu turkiyenin elinde sadece kendine yetecek gaz ve petrol olsa bugun cari acik sifir idi yani yilda 40 50 milyar dolar fazla para olucak idi elimizde bide ihtiyac fazlasi olanlari da say turkiye uzaya cikaridi yani elinde gelir var ise dedem de is yapar turkiyenin 2002 de kasasi bos sifir gelire karsi 350 milyar borcu var i
    Cevapla
  • fatih baştürk 10 yıl önce Şikayet Et
    bi ülkede nufus un artması demek.... bi ülkede nüfüs un artması demek mevcut ne varsa artması demektir, bi ülkede sorun kargasa varsa nufus un artması kargasanın büyümesi demektir, işsizlik varsa işsizliğin büyümesi demek, iş planlaması yapılmamıssa hangi meslek, sektör ne kadar calsıana ihtiyacı var palanlanıp nufus un eğitimi de ona göre planlanmadı ise eğitimli işsizlerin artması demektir, bi iş kurulurken önce nasıl işlerin rutin olrak sorunsuz yürüemsi için calısılır verimlilik sağlanır üretim pazarlama dengesi sağlanır daha sonra işte büyüme planları yapılır bu işte aynen öyle önce ülkenin sorunlarını çözüceksin daha sonra büüyk bi ülkenin hayalinin peşinde kosucaksın...
    Cevapla
  • MERT*OL 10 yıl önce Şikayet Et
    putin dinledi mi sadece... . yoksa dinler gibi mi yaptı. kim nederse desin bu bölgenin hakimi rusya. batının amerika. uzak doğunun çin dir. dünyada başka hiçbir kuvveti kimse sallamaz.. rusya dinler ama umursamaz. bildiğini yapar. amerika olmasa türkiye rusyaya sormadan domates bile yetiştiremez.
    Cevapla
  • yamtar oguz 10 yıl önce Şikayet Et
    haydar baş :). haydar baş gitsin chpde siyaset yapsın zira esed katiline methiyeler düzmekte birbirleri ile yarışıyorlar. Adam uçmuş fikirleri o kadar uçuk ki kılıçtaroğluna bile rahmet okutuyor.
    Cevapla
  • mehmet karaaslan 10 yıl önce Şikayet Et
    haydar hoca.. Rusyanın , Haydar baş hocanın milli ekonomi modelini kanunlaştırdığını bu millet biliyormu acaba
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı
Fitch Ratings'den Türkiye açıklaması: 'Atılması gereken adımlar var'