Tayland'da ordu darbe yaptı

Hükümet karşıtı gösterilerin yaklaşık altı aydır sürdüğü Tayland'da, ordu darbe yaparak yönetime el koyduğunu açıkladı.

Tayland'da ordu darbe yaptı
Tayland'da ordu darbe yaptı
GİRİŞ 22.05.2014 13:36 GÜNCELLEME 22.05.2014 13:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanı Prayut Chan-Ocha, ülkede yaşanan siyasi krizin ardından istikrarın sağlanması için darbe yapıldığını canlı yayında duyurdu.

Prayut, "Ülkenin hızla normale dönmesi için ordunun kurduğu Ulusal Barış sağlama Komitesi 22 Mayıs saat 16.30 itibarıyla yönetimi ele geçirmiştir" diyerek, bu durumun uluslararası ilişkileri etkilemeyeceğini sözlerine ekledi.

Prayut, önceki gün 1914 anayasasının "kriz dönemlerinde askere müdahale izni verdiğini hatırlatarak sıkı yönetim ilan etmişti. Sıkı yönetimin "darbe olmadığını" söyleyen Prayut, "Tayland'ın Ukrayna ya da Mısır olmasına izin vermeyeceğim" demişti.

Prayut sıkıyönetim ilan ettikten bir gün sonra da başkent Bangkok'ta iki saatten uzun süren toplantıda hükümet yetkilileri ve muhalif göstericilerle görüşmüştü. Ordu sözcüsü Werachon Sukhonthapatipak,"Tarafların tümü ülke için en iyi çözümü bulmaya kararlılar. Tabii ki ilk gün bir çözüme kavuşamadık. Fakat taraflara ev ödevi verdik, gidip destekçilerine bunları danışacaklar" demişti.

YORUMLAR 3
  • YILMAZ BABUTCU 9 yıl önce Şikayet Et
    ..darbe. ..yıllarca bizide böyle kandırdılar, seçilmişe karşı ayaklan, nerden geldiği nerde rüzgar aldığı belli olmayan kimin atadığı belli olmayan eli silahlı eşkiyaları alkışla ,celladına aşık olmak böyle bişey demekki. Tayland halkında yürek varsa akıl varsa darbecilere karşı ayaklansın
    Cevapla
  • abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    ....................................... bizim chp lilerin içi gidiyordur.... :)
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    gene mi darbe olmuş.. . zaten taylandı yol geçen hanı yaptılar. darbe bir memleket için olabilecek en büyük afettir..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması