Afganistan'da kanlı saldırı: 33 ölü

Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar kentinde düzenlenen intihar saldırısında 33 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan'da kanlı saldırı: 33 ölü
Afganistan'da kanlı saldırı: 33 ölü
GİRİŞ 18.04.2015 09:08 GÜNCELLEME 18.04.2015 12:53
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde bugün düzenlenen intihar saldırısında  33 kişi hayatını kaybetti.

Nangahar Sağlık Şubesi Müdürü Nacibullah Kamaval, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde düzenlenen saldırıdan sonra bölgedeki hastanelere 33 kişinin cesedinin götürüldüğünü söyledi. 

Kamaval, patlama nedeniyle yaralananların sayısının ise 100'den fazla olduğunu belirtti. Yaralılardan bazılarının durumunun kritik olduğunu belirten Kamaval, ölü sayısının artabileceğini dile getirdi.

Nangarhar Emniyet Müdürü Fazel Ahmad Şerzad, daha önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, bomba yüklü motosikletle kalabalık bir pazar yerinde düzenlenen intihar saldırısında 22 sivilin öldüğünü, 50 sivilin yaralandığını söylemişti.

SALDIRIYI DAEŞ ÜSTLENDİ

33 kişinin yaşamını yitirmesine yol açan intihar saldırasını terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Kendisini bölgede DAEŞ'in sözcüsü olarak tanıtan Şahedullah Şahed, sosyal medyada yaptığı açıklamada, saldırının bir DAEŞ üyesi tarafından yapıldığını, olayda çok sayıda devlet görevlisinin öldüğünü iddia etti.

TALİBAN SALDIRIYI KINADI

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, bir açıklama ile Nangarhar'daki saldırıyı kınayarak, saldırıdan kendilerinin sorumlu olmadığını öne sürdü. Taliban, daha önce de sivil kayıplarına neden olan saldırıları üstlenmemişti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • turan 8 yıl önce Şikayet Et
    allah aškina bunlar kim?biri bunu ačiklasin.kendi milletini olduruyor.sonra islam devleti kurmak istiyorlar.bukadar da olmaz artik .ama bunlarin gucu yalniz masum insanlari olduruyor.allah kahretsin bunlari,aaaaaaaaaaaaamiiiiiiiiiiiiiiiiiiin
    Cevapla
  • Konyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH ım büyük bu mazlumları bu Olanları en iyi gören işiten odur
    Cevapla
  • zazaki 8 yıl önce Şikayet Et
    işte sünnilerin hali pürmeali geri zekalı canilerin tek yaptıkları mazlum ve masum insanları pazarda çarşıda camide cumada katletmek . bilmiyorum bunlar hangi islama inanıyorlar, ne kuranı kerimde nede peygamberimizin sünnetinde olmayan bu vahşiliği yapanlara mücahit diye göklere çıkarılıyor.
    Cevapla
  • furkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar ne sünni ne de şii onlar müslüman değil ! Bir şiiyi öldüren sünni olamaz bir sünniyi öldüren de şii olamaz ! Dolayısyla müslüman olamaz !
    Cevapla
  • FARUK 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHA yemin ederim ki bu bombali katliamlar muslumanin isi degil. muslumanlarin son derece uyanik olmasi lazim bu isi biraz takip etsinler bak neler cikacak.....
    Cevapla
  • MUŞLU 8 yıl önce Şikayet Et
    Yılar oldu hergün kahroluyoruz bir gün ırak bir gün süriye bir gün afkanistan bir gün filişstin hayat bize zehir oldu şeytan ABD nereye girdise orda kan var göz yaşıvar fitne ateşi ise bu mesepçilik adı sünni adı şiia ama asıl amaç ABD güvenliği ümmet uyan uyan uyan niçin düşmana değil müslümana silahın bomban ALLAHIM kahretsin zalimleri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...