Kahreden görüntü Aylan bebeği hatırlattı

Arakan'da devam eden çatışmalardan kaçıp, komşu Bangladeş’e girmeye çalışan Müslüman bir ailenin bebeği, Naf nehrinde botun batması sonucu hayatını kaybetti.

Kahreden görüntü Aylan bebeği hatırlattı
Kahreden görüntü Aylan bebeği hatırlattı
GİRİŞ 28.08.2017 21:29 GÜNCELLEME 28.08.2017 21:29
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Naf nehrinde botun batmasıyla hayatını kaybeden çocuğun fotoğrafı sosyal medyada ise büyük yankı buldu.

Geçen yıl Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıktan sonra Muğla'nın Bodrum ilçesinde, bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden Suriyeli Aylan bebeğin fotoğrafına oldukça benzeyen bu fotoğraf, sosyal medyada ‘Aylan kızı’ olarak adlandırıldı.Paylaşılan fotoğrafla beraber arakanMüslümanlarının yaşadıkları dram ve acı, fotoğraf altında farklı şekilde yorumlandı. Sosyal medyalarda paylaşılan bu fotoğrafta insanlar ‘Rohingyalara destek olun’ paylaşımı yaparken, Aylan bebeğe atıfta bulunarak benzer acının Arakan’da sürdüğü anlatıldı.

2 Eylül 2015 tarihinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunduğu teknenin batması sonucu hayatını kaybeden 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin bu fotoğrafı dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı.

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı yaptıkları paylaşımlarda Arakan'daki Müslüman halkın yaşadığı dram ve acıya dikkat çekiyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 79
  • Selin 6 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar sadece susuyor.Bu bebeğin hesabını kim verecek.Kardeş kardeşe yardım etmezse bizim müslümanlığımızdan ne olur
    Cevapla
  • Gölge 6 yıl önce Şikayet Et
    Esteuzu Billah 'Sakın, ALLAH'ı zâlimlerin yaptıklarından habersiz sanma Şüphesiz ki Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı bir güne erteliyor.'' (İbrâhim Sûresi 42. âyet)
    Cevapla
  • mehlika 6 yıl önce Şikayet Et
    Adında İslam teşkilatı var S. Arabistan .dubayi,Kuveyt,iran, arab emirlikleri nerede?
    Cevapla
  • veli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu duyarsızlık, ah bu duyarsızlık... Firavunlar kendi teb'aları olan israiloğullarına reva gördükleri zulmü de bir kısmını duyarsızlaştırarak gerçekleştirmişlerdi. Malum zulumden sadece o yıl erkek çocuğu dünyaya gelenler doğrudan etkileniyor diğerlerinin bir kısmı sadece üzülüyor, belki diğer bir kısmı umursamıyordu. Allah o nesil toptan değişmeden onları zilletten kurtarmadı. Toptan değiştirilmeyi mi bekliyoruz?...
    Cevapla
  • yusufff 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahım arakanda zulmedenleri Kahhar ismine kahreyle... Allahım yüreklerimiz dayanmaz oldu yeryüzünde ezilen öldürülen müslümanları görmeye. müslümanlara yardım eyle Ya Rabbi, ümmeti Muhammede yardım eyle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!