Bosna Hersek'te sel felaketi

Türk İşbirliği Ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek'te yaşanan sel felaketinde en fazla mağduriyetin yaşandığı Maglay'daki vatandaşlara gıda malzemesi ile battaniye ve çizme ulaştırdı.

Bosna Hersek'te sel felaketi
Bosna Hersek'te sel felaketi
GİRİŞ 16.05.2014 17:27 GÜNCELLEME 16.05.2014 17:39

TİKA Saraybosna Koordinatörü Dr. Zülküf Oruç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'te aşırı yağışların neden olduğu su taşkınları nedeniyle meydana gelen sel felaketinde mağdur olan halkın ihtiyacını gidermek amacıyla dün çalışma başlattıklarını söyledi. Bu kapsamda selden en fazla etkilenen kent olan Maglay'a ulaştırmak amacıyla gıda paketi, batteniye ve çizmeden oluşan insani yardım malzemeleri hazırladıklarını ifade eden Dr. Oruç, ancak bu malzemeleri dün Maglay-Zenitsa yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle Maglay'a ulaştıramadıklarını kaydetti.

Dr. Oruç, söz konusu yolun bugün sabah saatlerinde ulaşıma açılmasıyla birlikte hazırladıkları insani yardım malzemelerini Maglay'a ulaştırarak, kurulan Kriz Merkezi yetkililerine teslim ettiklerini bildirdi. Maglay kent merkezinin halen sular altında olduğunu belirten Dr. Oruç, söz konusu insani malzemelerin botlarla vatandaşa ulaştırılmaya başlandığını söyledi.

Maglay Kriz merkezi yetkilileri de, büyük bir afet yaşayan kente, TİKA'nın insani yardım malzemesi ulaştıran yerli ve uluslararası ilk kurum olduğunu ve bu nedenle çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Bu arada, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız da yaşanan sel felaketiyle Maglay'a giderek incelemelerde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak