Bulgaristan'da kabine devir-teslimi

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev’in kurduğu geçici teknokratlar hükümeti resmen göreve başladı

Bulgaristan'da kabine devir-teslimi
Bulgaristan'da kabine devir-teslimi
GİRİŞ 27.01.2017 16:54 GÜNCELLEME 27.01.2017 16:55

Cumhurbaşkanlığında düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Başbakan Prof. Ognyan Gercikov ve kabine üyelerini tek tek tanıttı.

Radev, ülkeyi 26 Mart'ta yapılacak erken parlamento seçimine hazırlamak üzere kurduğu geçici teknokratlar hükümetinin Başbakanı Prof. Ognyan Gercikov’dan beklentilerini dile getirdi.

Radev, Gercikov’a erken seçim hazırlığını yapması, ülkedeki istikrarın sağlanmasına ilişkin görev verdiğini belirtti.

Başbakan Gercikov’un gerek siyasetçi gerekse bilim adamı olarak tartışmasız bir otorite sahibi olduğunun altını çizen Radev, “Gercikov hükümeti eski Başbakan Borisov’un tüm çalışmalarını didik didik incelesin.” dedi.

- Borisov endişe duymuyor

Yeni kabinenin 4’ü başbakan yardımcısı olmak üzere 19 üyesi daha sonra Başbakanlıkta Boyko Borisov hükümetinden görevi devraldı. Borisov, veda konuşmasında, yeni hükümete derli toplu bir devlet devrettiklerini ve yapılacak incelemeden dolayı endişe duymadıklarını belirtti.

Başbakan Ognyay Gercikov ise Borisov’u, ülkenin demokratik tarihinde en uzun süre başbakanlık yapan politikacı olarak tebrik ettikten sonra, “Erken parlamento seçimlerinin yapılması ve demokratik Bulgaristan’da her vatandaşın onurlu yaşayabilmesi için çalışacağız." diye konuştu.

Tüm bakanlıklarda ve tüm devlet işlerindeki daha önce yapılan çalışmaları titizlikle inceleyeceklerine işaret eden Gercikov, tespit edilen her türlü yolsuzluğu aydınlatacaklarını belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
UNRWA Başkanı Lazzarini, İsrail’in yardım ajansını neden kapattırmaya çalıştığını açıkladı