Türkiye'de ABD'nin 6 katına satılacak

Avrupa, Ortadoğu ve Asya’da 28 ülkede piyasaya sürülen Samsung S III, iPhone 5’in piyasaya çıkmasına daha aylar varken ABD piyasasına beş koldan ‘saldırmayı’ planlıyor.

Türkiye'de ABD'nin 6 katına satılacak
Türkiye'de ABD'nin 6 katına satılacak
GİRİŞ 04.06.2012 13:52 GÜNCELLEME 04.06.2012 17:40

Haziran’da ABD piyasasına sürülecek olan S III’ün perakende fiyatının 200 dolardan başlayacağı belirtildi.

Samsung, dünyanın geri kalanında da olduğu gibi S III’ün ABD piyasasındaki promosyon ve pazarlama çalışmalarına müthiş önem veriyor. Güney Kore elektronik üreticisi devinin amiral gemisi kabul edilen Galaxy S III, Verizon, AT&T, Sprint, T-Mobile  ve U.S. Cellular operatörleri tarafından satışa sunulacak. Telefonun ABD’ye gelecek modelleri hakkında detaylar belirse de, Samsung kesin satış fiyatı ve piyasaya sürülme tarihi hakkında bilgi vermedi.

Analistler, HTC One X’te olduğu gibi, S III’ün ABD’de piyasaya sürülecek modelinde 1.5 GHz çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 işlemci olmaası bekliyor. Oysa beklentiler, Samsung’un yeni nesil işlemcisi 1.4Ghz dört çekirdekli Exynos işlemcisi kullanması yönünde.

İşlemci peformansının düşük olmasının nedeni olarak, dört çekirdekli çip ile ABD’deki LTE ağlarının uyumsuzluğu gösteriliyor. HTC One X, ABD’de ve diğer ülkelerde Nvidia Tegra 3 işlemciyle piyasaya sürülmüştü.

Analistler yine de, Qualcomm'un çift çekirdekli işlemcisinin yeterince hızlı olduğunu ve tüketicinin beklentilerini karşılayacağını belirtti.

DONDURMALI SANDVİÇ EN İYİ ONA UYUYOR
Piyasaki en ince akıllı telefonlardan biri olan S III, HD Süper AMOLED görüntü teknolojisi ve bu teknolojiyi yansıtacak 12,1 santim ekran genişliğine sahip. 4G LTE ve HSPA + 42 hızında internet erişimi imkanı sunana S III, HD 1080p video çekim özelliği bulunan 8 mega piksel kamera kullanıyor. S III, Android işletim sisteminin mevcut olan en son versiyonunu Dondurmalı Sandviç’le (4.0) çalışıyor.

S III’ü tercih edecek tüketiciler, bu kadar ince bir telefonu düşürme korkusunu daha az yaşayacak. Gorilla Glass ekran kaplamasını üreten Corning, S III için Gorilla Glass 2.0’ı sundu. Kısaca S III’ün darbelere karşı da oldukça dirençli olduğunu söyleyebiliriz.

TÜRKİYE FİYATI 1999 TL

Bazı GSM aboneleri ön kayıt olarak taahhütlü satış yapacak. Fiyatı ise  1999 TL olacak.

YORUMLAR 8
  • Sultan-ı Yegah 13 yıl önce Şikayet Et
    5 kat değil, 1.5 kat. abd'deki o 200 usd satış fiyatları kontratlı satış fiyatları.. yoksa normal bedeli 750-800$... yani 1450 tl civarına geliyor.. haberde milleti gaza getirmişsiniz de, o kadar da gazlık bir durum yok..
    Cevapla
  • Yassı Kaya 13 yıl önce Şikayet Et
    galaxy s3 alan.... birini kendine 5 tanesini devlete alıveriyor.akaryakıtta da öyle değil mi?1litresini kendimize 3 litresini devlete alıveriyoruz.ne devletmiş be?yiyor içiyor doymuyor.devleti küçülteceklerdi güya.tam tersine iyice büyüttüler.75 milyon çalışıyoruz doyuramıyoruz.
    Cevapla
  • pretty 13 yıl önce Şikayet Et
    gaz çıkarandanda vergi alın!. insanlarımızın gelir seviyesi amerikadan 10 kat daha kötü ama herşeyi onlardan kat kat pahalı alıyoruz! sanki türkiyede bu telefonlardan üretiliyorda firmamızı koruyoruz. türkiyeye bu tip teknoloji getiren firmalarda sadece satıştan başka bir hizmet vermiyorlar. adaletin hukukun olmadığı işlemediği bir mekanizmada elbette tüketici hakkı diye bir şeyde işlemiyor bu yüzden firmalar tüketiciyi hep mağdur ediyorlar. hükümette insanımızdan nasıl vergi alırız diye sabahtan akşama kadar kara kara düşünsün.
    Cevapla
  • tolga ceyhan 13 yıl önce Şikayet Et
    farketmez abi. fiyatı türkiyeye 6 katına sürülecekmiş ne farkederki biz tüketim manyağı olmuşuz yinede alırız halbuki 1 ay sabredip fiyatları boykot edilmiş olsa bakın nasıl tavan fiyatlar taban yapıyor 6 ay sonra peşpeşe ufak ilavelerle farklı modeller çıkarırlar bunuda bile bile bu alışveriş çılgınlığına kapılıp gidiyoruz öncelikle bu aldığımız veya alacağımız ürün özelliklerinin kaçta kaçını kullanacağız özellikleri içinmi yoksa sadece aha buda şunu kullanıyor dedirtmek için görünen oki bu çılgınlık dahada uzun zaman devam edecek ama sadece bir ürün almak olarak bakmayalım milli servetimizin nerelere gittiğinin hesabını yapalım 2 katı anlaşılır ama 6 katı bir fiyat herkese sormak gerek acaba biz millet olarak keriz miyiz değiliz diyorsanız işte bir fırsat
    Cevapla
  • pusula 13 yıl önce Şikayet Et
    maliye bakani sagolsun. yurtdisindan gelen telefonlara 100 liralik karteli koruma maddesi cikarmislardi. simdide acaba halki koruma maddesi ile fiyati dengeleseler nasil olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Devlerin düellosu nefes kesti! 10 kişilik Kartal skoru koruyamadı
Asgari ücret zammında kırmızı çizgi: Hesap yapıp en yüksek zam oranını açıkladı