30 atom bombası kadar

Meteor yağmurunun Rusya'ya maliyeti 33 milyon doları buldu.

30 atom bombası kadar
30 atom bombası kadar
GİRİŞ 17.02.2013 13:30 GÜNCELLEME 17.02.2013 13:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

usya'da Çelyabinsk bölgesinde meteor yağmurunun 1.200 kişiyi yaralamasının ardından, binlerce kişi patlayan camları onarma derdine düştü. Meteor yağmurunun Rus ekonomisine maliyetinin 33 milyon doları bulduğu, Çelyabinsk'te cam fiyatlarının tavan yaptığı bildiriliyor.

Göktaşının izine hala rastlanmadı. Çelyabinsk'te gökyüzünden önceki gün adeta ateş topları yağdı.

ATOM BOMBASININ 30 KATINA EŞİT

NASA'ya göre, ağırlığı 10 bin ton olan, 17 metre çapındaki meteor, atmosferde küçük parçalara ayrıldı. 500 kiloton enerji açığa çıktı. Bu, Amerika Birleşik Devletleri'nin Hiroşima'ya attığı atom bombasının 30 katına eşit.

Açığa çıkan enerji yüzünden 200 bin kilometre karelik alanda, binlerce evin, okulun ve tesislerin camları patlayarak kırıldı, yüzlercesi çocuk 1.200 kişi yaralandı.

MALİYETİ AĞIR

Çelyabinsk valisi, cam kırıklarının ve duvarlarda meydana gelen hasarın ülke ekonomisine maliyetinin 33 milyon doları bulduğunu duyurdu.

Halk, cam olan herşeyin paramparça olması karşısında şaşkın.

Cam masraflarının devlet tarafından karşılanacağının açıklanması üzerine, çift cam taktırabilmek için bazı Rusların sağlam camları da kırdıkları ileri sürülüyor.

CAM FİYATLARI ARTTI

Hava sıcaklığının sıfırın altında 20 dereceye kadar düşmesi üzerine, halk, devlet yardımını beklemeden camları kendileri taktırıyor. Cam satan dükkânlar tıklım tıklım dolu. Bölgede cam fiyatlarının, göktaşı ile birlikte artmasından şikayet ediliyor.

Çelyabinsk bölgesindeki cam kırıklarını temizleme çalışmalarına, çevre ülkelerden gelen bin kadar gönüllü yardım ediyor.

Okulların tekrar açılabilmesi için, vali cam takma işlemlerinin yarına kadar tamamlanması talimatını verdi.

1 CM'DEN BÜYÜK GÖKTAŞINA RASTLANMADI

Yapılan aramalarda, şimdiye kadar 1 santimetreden büyük göktaşına rastlanmadı.

Bir gölde delinen bir buz tabakasının altını araştıran dalgıçlar da, bir sonuç elde edemedi. Buz tabakasının delinmesi ile göktaşı arasında bir bağlantı olmayabileceği sonucuna varıldı.

2 ayrı yerde daha yapılan meteor parçalarını arama çalışmalarına da son verildi.

METEORU GETİRENE ÖDÜL

İnternet sitelerinde, meteoru bulup getirene 10 bin dolara kadar ödül vaad edildi.

Irkçı muhalefet lideri Vladimir Jirinovski, olayın meteor düşmesi değil, Amerika birleşik Devletleri'nin yeni silah denemesi olduğunu ileri sürdü.

TANRI'NIN UYARISI OLARAK GÖRENLER DE VAR

Rus din adamları ise, olayı Tanrı'nın bir uyarısı olarak yorumluyor.

YORUMLAR 1
  • Mehdi Talebesi 11 yıl önce Şikayet Et
    Allah (cc) uyarıyor.... Düşen meteor, dünyanın yanından geçen meteora oranla çok küçük ya bu meteor çarpsaydı?Allah (cc) uyarıyor inşaAllah...Bu meteorun düşmesi tabiki tesadüf değil ama, büyük meteorla beraber gelmeside çok anlamlı...Allahualem 1545 (2120) de gelecekk meteor böyle olmayacak, dünyayı ve kainatı bitirecek adım olacak inşaAllah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler