Taze bir cilt için kil maskesi

Kil maskesi aslında çok sık duyduğumuz her yerde rastladığımız bir tozdur. Bir toprak ürünüde diyebiliriz. Doğal bir hammaddedir. Ülkemizde bol miktarda kil çeşidi vardır.

Taze bir cilt için kil maskesi
Taze bir cilt için kil maskesi
GİRİŞ 17.07.2013 14:15 GÜNCELLEME 21.07.2013 10:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Hafif yeşilimsi renginden beyaz rengine kadar değişik killer çıkabilir. Bunların çoğunun özelliği toplandığı yöreyle ilgili. Bulunduğu bölgede doğal kaynak suları ve toprağın özellikleri nedeniyle içerisindeki vitamin mineral yapıları değişmekte. Burda tek dikkat etmeniz gereken bunun kil olduğundan emin olun. Bakanlık tarafından onaylanmış ürünler kullanın. Kil toprağa çok benzediği için doğru ürünü alamayabirsiniz.

Kil maskesi nasıl yapılır?

Malzemeler

1,5 yemek kaşığı kil
1 tatlı kaşığı kayısı yağı
Aldığı kadar su

Kil maskesinin yapılışı oldukça kolaydır. Bakanlık tarafından onaylanmış beyaz killeri kullanmanızı tavsiye ederiz. Bir kaba 1,5 yemek kaşığı kili koyun. İçerisine, genel olarak yağlı ciltlerde önerdiğimiz bir ürün olduğu için 1 tatlı kaşığı kayısı yağını güzelce kilin üzerinde gezdirin. Daha sonra içerisine su ilave etmeye başlayın. Kil doğal bir hammadde olduğu için su koyumunun belirli bir miktar yoktur. Su ilavesini doğru kıvamı bulana kadar azar azar karıştırarak ekleyin. Hem yağın hemde suyun kilin içine geçmesi gerekir.

Genel olarak 1,5 yemek kaşığı kilin içerisine 5 yemek kaşığı su yeterli olur ancak yinede ezbere yapmayın çünkü kullandığınız kilin karakteri çok önemlidir. Kıvamı hafif sulu bir kek gibi olmalıdır. Yüzünüze sürdüğünüzde akmayacak kadar yoğun ve yüzünüze rahat bir şekilde sürülecek kadar da sulu olmalıdır.

Hazırladığınız maskeyi hemen cildinize uygulamanız gerekmekte. Çünkü durdukça katılaşmaya başlayacağı için sürmesi zorlaşacaktır.

Kil maskesinin faydaları nelerdir?

Kil çok doğal bir maddedir. Cildin yağdan arınmasına yardımcı olur. Cildinizde parlama varsa aşırı sivilcelenmeye yatkınsa kil maskesi sizin için kurtarıcı olabilir.

Cildinizin yağlanmasını önleyici ve dengeleyici olduğu için anti agent özelliğide mevcuttur. Cilt aşırı yağlanmadan dolayı ağarlaşır gözenekler tıkanır.

Kil maskesi gözeneklerin tıkanmasını cildin yağ yoğunluğundan dolayı sarkmasını da engeller. Hatta makyajdan artan ürünlerden kurtulmak içinde haftada bir ve ya 15 günde bir kil maskesi yaparsanız gözeneklerinizin nefes almasına yardımcı olur.

Cilde etki etme mekanizmasıda, içinde bulunan mineral ve vitaminlerin kururken gözeneklerden içeriye geçmesi sayesinde olur. Bu sayede vücudun içerisine kilin içindeki mineral ve vitaminler geçerken orda bulunan toksinleri ağar metalleri yağları vücuttun alır dışarıya çıkartarak cildin tonusunu yağ dengesini toparlamaya yardımcı olur.

Kil maskesi nasıl uygulanır

Temizlenmiş cilde isterseniz elleriniz yardımıyla isterseniz temiz bir fırça yardımıyla yüz çevresi ve dudak çevresini boşta bırakarak maskeyi uygulayabilirsiniz.

Eldiven takmanızda fayda vardır çünkü kil tırnak içlerinize girebilir. Elinize az miktarda alarak aşagıdan yukarıya doğru dudak çizgisinin hemen altında bitirerek uygulayın.

Hareketler hep yer çekiminin ters yönünde olmalıdır. Göz çevresine çok yaklaşmadan ama saç çizgisine kadar girin.

Alın bölgesinde kaşın üstünde hareketler hem yatay hemde dikey hareketlerle sürmenizde fayda var. Mutlaka kaş arasınada uygulayın çünkü o bölgede siyah nokta ve yağ birikmesi sık rastlanan bir durumdur.

Sürülen kilin kalınlığı cildin renginin görünmeyeceği kadar kalın ama çok fazla cilde ağırlık yapmayacak ve kurumasını yavaşlatmayacak kadar da ince olmalıdır.

Bunu ilk önce az miktarda yavaş yavaş sürerek daha sonra da ilaveler yaparakta ayarlayabilirsiniz. Maskeyi sürdükten sonra kurumasını bekleyin.

Bu yaklaşık 15 dakika falan sürmektedir. 15 dakikadan sonra olabildiğince soğuk ama buz gibi olmasın, bol suyla cildinizden arındıracaksınız.

Temizlerken burun kenarları, saç diplerinde kalmamasına özen gösterin. Arındırdıktan sonra uygun nemlendirici losyon yada serum sürmelisiniz.

Kil maskesinin yan etkisi var mı?

Cildinizin aşırı yağlı olduğunu düşünüyorsanız uygulamada hiç bir sakınca yoktur ancak cildinizin kuru olduğunu düşünüyorsanız, cildinizde aşırı kurumalara sebep olabilir.

Kil doğal bir hammadde olduğu için bakanlık onaylı yerlerden alınız.

Kil maskesi vücudun nerelerine uygulanabilir?

Kil maskesi vücudumuzun pek çok yerine uygulanabilir. Öncelikle tabiki yüze uygulanır. Yağlı ciltlere daha çok öneriyoruz. Vücudun sıkılaşmasına yardımcı olmak için kullanılabilinir. Saç bölgesinede uygulanan formüller mevcuttur. Değişik formüllerde selülit tedavisinde ve çatlak tedavisinde uygulanabilir.

kadinhq.com

YORUMLAR 8
  • KÜBRA 5 yıl önce Şikayet Et
    Bizim koyde dogal kil var cok guzel
    Cevapla
  • Irmak 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben Zigavus'un Anti-Aging Beyaz Kil Maskesi'ni kullanıyorum çok memnunum. Eczaneden aldım herkese tavsiye ederim.
    Cevapla
  • aysel 7 yıl önce Şikayet Et
    Bencede çok faydalı
    Cevapla
  • Mavi yeşil 7 yıl önce Şikayet Et
    Kızlar gönül rahatligi ile kullanabilirsiniz çok faydalı hemen deneyin
    Cevapla
  • meryem 8 yıl önce Şikayet Et
    denesem mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kendisini hedef alan Oda TV'ye dava açıyor