Toprakla oynayan çocuklar daha zeki! Araştırma...

İngiltere’deki Kraliyet Bahçıvanlık Derneği’nin yaptığı bir araştırmada bahçe işleriyle uğraşan ve meyve, sebze yetiştiren çocukların daha başarılı aynı zamanda zeki oldukları ortaya çıktı.

Toprakla oynayan çocuklar daha zeki! Araştırma...
Toprakla oynayan çocuklar daha zeki! Araştırma...
GİRİŞ 30.01.2018 11:58 GÜNCELLEME 30.01.2018 11:58
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yapılan araştırmaya göre, okul bahçesinde meyve, sebze yetiştiren çocukların okul başarıları artıyor. Okuma yazma, matematik ve sosyal beceriler konusunda bahçecilik yapan çocuklar, yapmayanlara oranla daha başarılı oluyorlar.

Araştırma için 1,300 öğretmenle beraber çalışıldı. Araştırmanın sonuçları gayet net: Bahçecilik yapan çocukların kelime hazneleri daha geniş, gıda üretimi ile ilgili daha bilgililer, matematik yetenekleri daha güçlü ve kendine güvenleri daha gelişmiş halde bulundu.

Uzmanlara göre bu durumun en önemli nedeni, çocukların toprakla temas halinde olması. Toprak vücuttaki tüm negatif enerjileri alarak, çocukların ve yetişkinlerin daha sağlıklı ve akılcı olmasına neden oluyor.

Bu duruma ek olarak, yetiştirdikleri çiçek, meyve veya sebze olsun, büyüdüğünü ve filiz verdiğini görmek onları daha üretken daha kendine özgüvenli hale getiriyor.

YORUMLAR 2
  • KARADENİZLİ TÜRK 5 yıl önce Şikayet Et
    Bahçıvan ne anlar işimden bilimden topraktan uzak durun
    Cevapla
  • toprak 6 yıl önce Şikayet Et
    toprak diye birşey kalmadıki her yer beton
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!