Bill Gates Gonca'ya Konuştu!

Dünyanın en zengin insanlarından biri olan Bill Gates, Gonca Dergisi'nin Aralık sayısına konuk oldu.

Bill Gates Gonca'ya Konuştu!
Bill Gates Gonca'ya Konuştu!
GİRİŞ 10.12.2013 19:37 GÜNCELLEME 10.12.2013 19:37

Orhan Bilir'in gerçekleştirdiği röportajda oldukça samimi açıklamalar yapan Gates, kurduğu vakıfla servetini fakir ülkelere yardım için harcayacağını belirtti. Sıtma ve çocuk felciyle mücadele konusunda ise oldukça kararlı.

Gonca Dergisi, yılın son sayısında okuyucularına büyük bir sürpriz yaparak dünyanın en zengin adamlarından biri olarak gösterilen ve bilişim dünyasının duayenlerinden kabul edilen Bill Gates'le konuştu. Derginin acar muhabirlerinden Orhan Bilir imzasını taşıyan röportajda gündemi sarsacak şeyler söyleyen Gates'in Gonca okurlarına mesajı ise uzun zaman hafızalardan silinmeyecek türdendi: 'Sizleri dünyamızın parlayan yüzü olarak görüyor ve ışığınızı merakla takip ediyorum.' Gates'le yapılan söyleşide bir ara sadaka-i cariye konusu da gündeme geldi. Mevzunun ne olduğunu öğrenince feci şekilde heyecanlanan Gates, 'Bu süper bir alış veriş, zenginler bunu bilseler dünyanın her yanı hayır çeşmesi haline gelirdi' demekten kendini alamadı. Eskiden kendisine yönelik iltifatlar karşısında heyecanlandığını itiraf eden dünyanın en zengin adamı, şimdilerde tam tersi bir ruh haletinde ve bunu ispat edercesine 'şöhrete karnının tok' diyor. Gündeme bomba gibi düşecek röportajın perde arkasını ve detaylarını Gonca Aralık sayısında bulabilirsiniz.

Piri Reis'in Sırlı Haritası

Meşhur Türk denizcisi, amirali ve coğrafya alimi Piri Reis'in akıllara durgunluk veren hayat hikayesinden ipuçları da Aralık Goncasında. Ona dair notları okuduktan sonra zatı muhteremin teknolojik imkanların kıt olduğu bir dönemde ortaya koyduğu eserlere akıl sır erdirmeniz biraz güç olacak ama onu takdir etmekten başka yapacak bir şeyinizin olmadığını anlayacaksınız. (Unutmayın ki; ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz!)

Bu Operatör Hep Bedava: Kimyacell!

İnsanların haberleşmek için kullandığı aygıtlar, bunları işler hale getirmek için edindikleri aparatlar ve en nihayetinde çektikleri ceremenin adıdır çeşit çeşit faturalar... Hayvanlar aleminin popüler operatörü Kimyacell'le tanışmaya hazır mısınız? Hat bedava, makineye ihtiyaç yok, tarifeler ise sınırsız. Şaşıracak ve kıskanacaksınız. Ama yapacak bir şey yok; bizler faturaya müstahakız.

Bitmedi ki! Hoca Nasreddin'in maceraları, Selma Özcan'ın 'Ah Şu Uyanmak Olmasa!' hikâyesi, Mizah Dükkânı, Zeynep'in Günlüğü, Dikkat İcat Çıkabilir, Gülkiraz, Gezgin Abi, Sır Küpü, Hayret Et, Gizli El, Sor Ki Bilesin, Resimlerin Dilinden, Posta Treni ve bilmece bulmaca sayfaları... Huff. Bir nefeste yazmak çok zor oldu. Ergül Altaş ile Zeynep Güneş! Hey! Sizi ben unutsam da Goncaseverler unutmaz merak etmeyin. Ve son olarak; hikâye-resim yarışması seçici kurulu sizden gelecekleri bekliyor. Yazmaya çizmeye devam ediyoruz yani. Hadi rast gele...

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’