Erdoğan: Thatcher tarihin etkili liderlerindendi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher'ın vefatı dolayısıyla İngiltere Başbakanı David Cameron'a taziye mesajı gönderdi.

Erdoğan: Thatcher tarihin etkili liderlerindendi
Erdoğan: Thatcher tarihin etkili liderlerindendi
GİRİŞ 08.04.2013 20:44 GÜNCELLEME 08.04.2013 20:44

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden İngiltere'nin eski başbakanlarından Margaret Thatcher'ın sadece ülkesinin değil, Avrupa ve dünya siyaset tarihinin de en etkili liderlerinden biri olduğunu, cesareti, azim ve kararlılığıyla birçok siyasetçi için ilham kaynağı olmaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, Thatcher'in vefatı dolayısıyla İngiltere Başbakanı David Cameron'a taziye mesajı gönderdi. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Birleşik Krallık'ta başbakanlık görevini 1979-1990 yıllarında deruhte etmiş olan ve ülkesinin yakın siyasi tarihinde önemli izler bırakan Barones Margaret Thatcher'ın vefatını üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Sadece ülkesinin değil, Avrupa ve dünya siyaset tarihinin de en etkili liderlerinden biri olan Barones Thatcher, cesareti, azim ve kararlılığıyla birçok siyasetçi için ilham kaynağı olmaya devam edecektir. Milletim, hükümetim ve şahsım adına size ve dost Birleşik Krallık halkına taziyelerimi iletiyor, sizin aracılığınızla müteveffanın ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'deki atamalar Can Ataklı'yı bile rahatsız etti: Olur mu ulan böyle bir şey?
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!