Erdoğan: Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi

Başbakan Erdoğan Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Atambayev ile ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan'a sorulan sorular çözüm süreci ile ilgili oldu.

Erdoğan: Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi
Erdoğan: Suriye'li PKK'lıların bir kısmı Türkiye'den çekildi
GİRİŞ 10.04.2013 15:10 GÜNCELLEME 11.04.2013 09:45
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

PKK'NIN ÇEKİLME SÜRECİ

Başbakan Erdoğan, PKK'lıların çekildiğine ilişkin soru üzerine "uçakta Türkiye'deki Suriyeli PKK'lıların büyük oranda çekildiği yönünde açıklamanız oldu" sorusunu yanıtlayan Erdoğan," Türkiye'den Suriyeli olan PKK'lıların bir kısmı çekildi. Tamamı çekildi diye bir açıklamamız olmamıştı. Bunlar Kandil'den mi geçti, Türkiye'den mi geçti. O da gizli. Suriye'deki olaylar sebebiyle PKK'lıların çekildiğini biliyoruz" ifadesini kullandı.

CHP'Lİ VEKİLLERİN MECLİS'TE KÜRSÜYÜ İŞGAL ETMELERİ

Erdoğan, "Parlamento'da Başkanlık Divanı'na saldırmaları, kürsü işgal etmeleri... Böyle bir yola tevessül ettiler. Tabii bu CHP'nin asli kimliğini ortaya koyuyor. Yani bunlar Parlamento'nun içerisine şiddeti sokma girişiminden başka bir şey değildir. Bu güçlü olmayı göstermez, bu aslında aczi gösterir. Aczin ifadesidir böyle bir yola tevessül etmek" dedi.

TSK'NIN YETKİ KULLANMASI

Erdoğan, ''Silahlı Kuvvetler bizden aldığı yetkiyi, verdiğimiz yetki çerçevesinde kullanır ama şimdi yeni süreçte herhangi bir yetki gerektiği anda bizden yetkiyi alacaktır. Benden Başbakan olarak, illerde valilerden vali olarak, yetkiyi alıp atması gereken adımları buna göre atacaktır'' dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

KIRGIZİSTAN'A YATIRIMILAR

-Türkiye, Kırgızistan'da eğitim alanında büyük yatırımlar yaptı.

-Kültürel ve eğitim alanlarında daha da büyük ortaklıklar yapacağız.

-Buraya 100'ün üzerinde işadamıyla geldik. Yatırım için güven ve istikrar isteyen yatırımcı yatırımın yapar. Bunu biz yaşadık.

-Bu bakımdan şu anda burada tüm siyasi partiler mevcut yönetime destek verirlersen Kırgızistan bu sıçramayı yaşayacaktır.

-Kırgızistan işlenmemiş bir madendir.

-Bizde bir söz vardır. Su akar Türk bakar. Burada da su akar Kırgız bakar. Artık su akar Kırgız yapar.

-İleriki yıllarda su fiyatı petrolü geçecek.

-İçme ve kullanma suyunda değişik adımlar atılmalı. İşadamlarımızı bunun için getirdik.

-Kırgızistan aslında turizm ülkesi. Dağlar ve yayları var. İlla deniz ve kum gerekmez.

YORUMLAR 16
  • mevhibe inal 11 yıl önce Şikayet Et
    marka!. türkiyede pkk, suriyede pdk, iranda pjak......değişik markalar altında çalışan, bir uluslararası terörle siyaset maşası. israil iran diye tutturdu ya... büyük ihtimal toplanıp, oraya demokrasi-özgürlük! getirmeye gidecekler...
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    metin yazar bu kadar tırsmaya gerek yok. bu kadar aşağılık kompleksine girmeyede gerek yok. Şimdi üzülecen ama bu terör bitecek inşaallah
    Cevapla
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    Geri kalmış milletlerin vatanseveri hep bağırır çağırır, o kadar... Medeni ülkelerde akil adamlar bağırmaz çağızmaz, iş yapar iş...Bizde de tam tersi gerçi bağıran çağıranlar, azınlıktır, hayat tecrübeleri sıfırdır, tehdit savururlar, karşılık bulmayınca efendim biz kimseden korkmayız derler kendi kendilerine gelin güvey olurlar...Ancak çözüm namına hiç bir fikirlerleri yok. Vur de vuralım kırdı de kıralım....Tam 100 yıldır vurup kırıyorsunuz, elde var sıfır...Anadoluda bir atasözü vardır; Eşşek çamura saplandığı yerden bir daha geçmez....Ama ülküdaşlar defalarca çamura saplandığı yerden yürümeye kararlılar, Allah yolunuzu açık etsin....
    Cevapla
  • Metin Yazar 11 yıl önce Şikayet Et
    Ne Mutlu Türküm Diyene. Neyi çözdüğünüzü sanıyorsunuz? PKK dağdan inmeyeceğini,silah bırakmayacağını, Kürdistan davasından vazgeçmeyeceğini açıkça ifade ediyor. Şu anda devletin yaptığı iş Türkiye içinde sıkışmış kalmış ve tam sayıları bilmediği iki bine yakın PKK'lı teröristi affetmek ve Kandil ile K.Suriye'deki merkez üslerine göndermekten ibarettir. Bunların silahsız gitmelerinin hiç bir önemi yok,çünkü gittikleri yerde silah da,cephane de çok. Pkk'nın yapmış olduğu şey Türkiye'deki teröristleri K.Suriye'de kurulmakta olan PKK devleti güçlerine destek olarak çekmektir. Arkasında Haçlı ve Siyonist dünyanın, ortakları arasında uyuşturucu baronları ve insan kaçakçılarının,müşterileri arasında uluslararası silah tüccarlarının bulunduğu ve çok büyük servetlerle binlerce marabaya sahip olan pkk kendisini fesheder mi,silah bırakır mı? Cicim ayındayız,ama hayatın acı gerçekleri uzakta değil.
    Cevapla
  • metin yaman 11 yıl önce Şikayet Et
    Askeri kafayla yönetilen ülkelerin akibeti berbat olur.. 1920 yılların Yunanistan'ı, 1945'lı yılların Japonyası ve Almanya, Cumhuriyet Döneminde hep eksi yönde küçülen Türkiye Ekonomisi, 60 İhtilali, 28 Şubat döneminde hortomlanan 400 milyar dolar daha neler neler...Asker kökenli Muammer Kaddafi, Hüsnü Mübarek, Saddam Hüseyin, Cemal Abdunnasırın ülkeyi sürüklediği buhranlar....İş vurup kırmakla olmuyor, olsaydı Osman Pamukoğlu %0.001 oy almazdı. Yiğitliğinizi zor günlere saklayın. Şimdi kahraman kesilenleri bir araştırın çoğunun dedesi İstiklal Savaşında asker firarisi....Aynı kafalar Yurtta Sulh Cİhanda Sulh derler ama yapmazlar. Yurtta Savaş, gözyaşı ve kan...Cİhanda toz duman....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
Türk SİHA’ların ‘yerli’ gözü: Milyar dolarlık mesele