Türkiye ile S. Arabistan'dan askeri diyalog

Türkiye ile Suudi Arabistan arasında Üst Düzey Askeri Diyalog Toplantısı'nın ikincisi 13-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında Türkiye'de yapılacak. Suudili generaller Türkiye'deki askeri tatbikata da katılacak.

Türkiye ile S. Arabistan'dan askeri diyalog
Türkiye ile S. Arabistan'dan askeri diyalog
GİRİŞ 12.05.2013 18:54 GÜNCELLEME 12.05.2013 18:54

Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün, Cihan Haber Ajansı (Cihan)'a yaptığı açıklamada, toplantıda askeri eğitim ve işbirliği konularının değerlendirileceğini belirtti. Gün ayrıca iki ülke arasındaki üst düzey askeri diyalog toplantısında savunma sanayi işbirliği konularının ele alınacağını da ifade etti.

İki ülke arasında ilki 18-21 Kasım 2012 tarihleri arasında düzenlenen toplantı, Suudi Arabistan'da gerçekleşmişti.

Türkiye'deki askeri tatbikata Suudili generaller katılacak

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 13-14 Mayıs 2013 tarihleri arasında Trakya bölgesinde tam birlik atışlı arazi tatbikatına Suudi Arabistan'dan generaller katılacak.

Tatbikatı Suudi Arabistan'dan 2 tümgeneral, 1 tuğgeneral, 3 albay ve 1 yarbaydan oluşan 7 kişilik bir heyet izleyecek. Türkiye'nin Riyad Büyükelçisi Ahmet Muhtar Gün'den edilen bilgilere göre, tatbikatta Türk savunma sanayisinin üretmiş olduğu bütün silah, teçhizat ve ekipmanların Suudi Arabistanlı yetkililere gösterilecek.

Söz konusu tatbikata Kara, Deniz, Hava kuvvetleri ile özel kuvvet unsurlarının katılmasının ön görüldüğü ifade edildi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık