AB için İsveç'ten Türkiye'ye iki şart

Başbakan Erdoğan ile görüşen İsveç Meclis Başkanı Per Westerberg, "Demokrasi ve insan hakları konusunda eksiğiniz olursa size destek vermeyiz." dedi.

AB için İsveç'ten Türkiye'ye iki şart
AB için İsveç'ten Türkiye'ye iki şart
GİRİŞ 08.11.2013 00:42 GÜNCELLEME 08.11.2013 00:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsveç'te temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Meclis Başkanı Per Westerberg ile Meclis binasında görüştü.

"EKSİK OLURSA DESTEK VERMEYİZ"

Başbakan Erdoğan'ı beklerken DHA'ya açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Per Westerberg, "Türkiye İsveç için olduğu kadar AB için de çok önemli. Bizim parlamentomuz Türkiye'nin tam üyeliğini destekliyor, ancak Türkiye kriterleri tam olarak yerine getirmek zorunda. Yani Avrupa ülkesi olduğunu göstermelidir. Türkiye bizim önemli bir müttefikimizdir. Meclisimiz için de ziyareti çok büyük önem taşıyor. Türkiye'nin AB'ye üyeliğine tam destek veremememiz için iki vazgeçilmez şartımız var. Birincisi insan hakları diğeri de demokrasi. Bu iki konuda eksik olursa desteğimiz olmaz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • AHMET KAHRAMAN TAŞDELEN 10 yıl önce Şikayet Et
    ŞİMDİ MÜSLÜMANLIĞIMIZI TÜRKLÜĞÜMÜZÜ BİR KENARA KOYUP OBJEKTİF OLARAK DÜŞÜNELİM SORUYORUM...... yılın 300-350 günü asgari ücretle çalışanların olduğu , şehirlerde trafiklerin keşmekeş olduğu , alt yapıların en ufak yağmurda bile iflas ettiği , park bahçe ve ormanların yeterince bakılmadığı , eğitim sisteminin keşmekeş olduğu , alım gücünün çok düşük olduğu ve akaryakıt , doğalgaz . elektrik gibi hayati önem taşıyan ürünlerin çok pahalı olduğu , demokrasinin amaç olarak değil de araç olarak kullanıldığı bir ülkeyi siz ab ye alır mıydınız?
    Cevapla
  • Haq Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    İs-te-mi-yo-ruuuuum. Avrupayı ve birliğini istemiyorum... Kim ki bunlar anlamıyorum.. Ben bir Müslüman Türk olarak , ve tarih olarak bu adamlardan 10 gömlek üstünüm. benim ecdadım 100 yıllarca hüküm sürdü bu keferelerin tepesinde... Onların birliği ne ki ben gireyim.. istemiyorum arkadaş... Biz biz olup kuran-ı kerime , sünneti seniyeye , tarihimize ve ecdadımıza sarılalım. Kapımızda kul idiler , yine kul edelim..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar