ABD'den Türkiye'ye Ricciardone tehdidi

Türkiye'deki 17 Aralık operasyonu ve sonrasında Başbakan Erdoğan'ın hafta sonu ABD'yi hedef alan açıklamalarının ardından Washington tehditvari bir açıklamada bulundu.

ABD'den Türkiye'ye Ricciardone tehdidi
ABD'den Türkiye'ye Ricciardone tehdidi
GİRİŞ 24.12.2013 06:09 GÜNCELLEME 24.12.2013 09:27
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Washington'dan şimdiye kadar bu konuda hiçbir açıklama gelmeyince ABD'nin Ankara'daki Büyükelçisi Frank Ricciardone'nin operasyonun arkasındaki isim olarak sunulup hedef haline getirilmesi sonrası, ABD'nin buna izin vermeyeceği belirtildi. Hürriyet'e bilgi veren üst düzey bir Amerikan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diye konuştu.

BİR SÜRE İZLEYECEĞİZ

Özellikle hafta sonu hükümete yakın dört gazetenin birden Ricciardone'yi hedef alan sözleri sonrası bir durum değerlendirmesi yaptıklarını belirten ve Ricciardone'nin Twitter mesajlarını beraber hazırladıklarını aktaran yetkili, hem Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan hem de Ankara'daki Türk yetkililer nezdinde Ricciardone ve ABD'ye yönelik suçlamalardan duyulan rahatsızlığın Ankara'ya aktarıldığını belirtti. Bu yapılan özel görüşmelerin içeriğini açıklamayacağını belirten yetkili, sonrasında Başbakan ve Türk Hükümeti'nin bu konudaki tonunu yumuşatmış olmasını ise bir süre daha takip edeceklerini belirtti. Yetkili, bunun ne kadar bir süreye işaret ettiğini ise belirtmedi.

Üst düzey yetkili, "Biz tansiyonu yükseltmek istemiyoruz. Bunun sonuçları olur" diyerek ikili ilişkilerin bundan göreceğe zarara da vurgu yaptı. Yetkili, ilişkilerin ne şekilde etkileneceğini açıklamadı. Ancak birçok alanda devam eden Türk-Amerikan işbirliğinin yanı sıra, bu tür açıklamalar yüzünden Türkiye'de oluşacak anti-Amerikancı havanın da Yönetimin en büyük kaygılarından biri olduğunu belirtti.

YORUMLAR 67
  • alp aslan 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne hürriyetmiş be!!!!. Ya hürriyet gazetesi böyle haber olmaz.Belki yalan söylüyorsun,belki amerikan ağzıyla konuşuyorsun sana ismini vermeyen amerikan yetkilisinin saylediklerini sende yayınlamayacaksın.Ama olur muolmaz ABD'ye mecbursun demeyecem zaten Türkiyedeki ABD gazetesisin.Türkiyenin ekmeğini ye ABD ye İsraile hizmet et yazıklar olsun..
    Cevapla
  • athen slayer 10 yıl önce Şikayet Et
    Yakalayın artık şu adamları. Bizim istihbarat ne yapıyor kardeşim. Ülkede o kadar ajan var iken neden yakalayıp bunları deşifre etmiyorsunuz. Bu kadar zor mu yabancı ajanları yakalamak. Onların işlerine gelmeyen bir şey yapın zaten kendilerini ele verirler o işlerine gelmeyen şeyi düzeltmek için. Millet artık sonuç istiyor. Tv lerde çıkıp komplo-tuzak diyoruz ama artık sonuç da istiyoruz. Aselsan mühendisleri ile nükleer fizikçileri kimler şehit etti vatandaş devletten açıklama bekliyor. Pkk lı teröristleri yakalamak ile büyük güç olmuyor ya da 3-5 çapulcuyu yakalamakla bu adamları yakalamamız lazım. Gerekirse CIA in ana binasına sızmamız lazım. Mossad ı delik deşik etmemiz lazım. BlackWater ı sorgulamamız lazım. Blackwater şirketinin sahibi kim ise ceo su kim ise onu alıp bu ülkeye getirip yargılamamız lazım. İngiliz istihbaratının orta doğu yapılanmasını çökertmeden bizde oyunlar bitmez
    Cevapla
  • erdal oz 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz hep sonuçları görüyoruz zaten!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ama böyle bir şey aleni olursa asıl o zaman abd sonuçları görür.
    Cevapla
  • Şevket Yıldız 10 yıl önce Şikayet Et
    Her ne hikmetse böyle zamanlarda üst düzey birileri Hürriyet'e konuşur ve ismini vermez.. Daha önceleri aynı manşet,ismini vermeyen bir general olarak geçerdi.Eskiden genç subaylar rahatsızlık duyardı,şimdi yaşlı Amerikalılar ve genç cemaatciler rahatsızlık duyuyorlar.AKparti meclise "Rahatsızlık verdiğimiz için özür dileriz" levhası asmalı bence,belki rahatlarlar.
    Cevapla
  • Malik Eşter 10 yıl önce Şikayet Et
    bunu sınırdışı etsek hemen cemaat bize savaş açar. ne de olsa kendi elçileri,yani abd nin,yani,israilin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin bilançosunu açıkladı
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!