Paralel Yapı'nın Ermeni kozu iflas etti

Paralel Yapı'nın ABD'deki lobi faaliyetleri boşa çıktı.

Paralel Yapı'nın Ermeni kozu iflas etti
Paralel Yapı'nın Ermeni kozu iflas etti
GİRİŞ 18.04.2014 11:36 GÜNCELLEME 18.04.2014 13:06
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Serkan Üstüner'in haberi...

Paralel Yapı'nın diplomatik misyonlara, düşünce kuruluşlarına Türk hükümetini şikayet amacıyla gönderilen sözde 'nazik' bilgi notlarının dışında milli menfaatleri gözardı eden ilişkileri geçen hafta ortaya çıkmıştı. Paralel Yapının ABD'deki çatı kuruluşu Türk Amerikan Birliği'nin (TAA) 10 Nisan'da 12'ye karşı 5 oyla kabul edilen Ermeni tasarısını hazırlayan ve ABD Kongresi'nden eleştiriler alan Senatör Robert Menendez'i ağırladığı öğrenildi. ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nin onayladığı 1915 olaylarıyla ilgili iddialara ilişkin tasarıyı hazırlayan Menendez, oylamadan bir gece önce TAA'nın gala yemeğine katıldı.

ABD ERMENİ MESELESİNDE TÜRKİYE'DEN TARAF

Bu gelişmelerin ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner ile görüşmesinde, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddiaları konusunda Türkiye'nin hassasiyetine dikkati çekerek "söz konusu meselenin ikili ilişkileri olumsuz etkilemesine müsaade edilmemesi" gerektiğini belirtti.

John Boehner de ABD ve Türkiye ilişkilerinde hiçbir şekilde bozulamayacağını belirtti. Bu tür meselelerin Tarihçilere bırakılmasının da altını çizdi.

JOHN BOEHNER'DEN SONRA BARZANİ İLE GÖRÜŞME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüşmesinde, Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin enerji işbirliğini sürdürme ve geliştirme konusunda kararlı olduklarını belirterek, bunu hem Bağdat'taki merkezi yönetime hem de ABD makamlarına açık bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı.

PARALEL YAPI'NIN ERMENİ KARTI İFLAS ETTİ

Tüm bu gelişmeler ışığında ABD'nin Türkiye ilşkilerini en üst düzeyde tutmak istediğinin bir göstergesi oldu. Paralel Yapı'nın ABD'de yapmak istediği lobi faaliyetleri ABD Temsilciler Meclisi Başkanı John Boehner'in ziyareti ve Neçirvan Barzani görüşmesiyle iflas etmiştir.

Ermeni lobisinin son 10 yıldır hazırlık içinde olduğu sözde Ermeni soykırımının 100. yıl hazırlığı daha doğmadan ölmüştür. Özellikle ABD'deki Neocon'larla birlikte hareket ederek Türkiye'yi uluslararası kamuoyunda zor duruma düşürmek isteyenlerin 2014 hamlesi boşa çıkmıştır. ABD'nin Kuzey Irak petrollerinin Türkiye üzerinden Avrupa'ya geçişine tam onay vermesi de önümüzdeki yıllardaki ABD dış politikasını ortaya koymuştur.

serkan.ustuner@haber7.com

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • Mehmet Küçük 9 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlar. Yarumları okurken tüylerim diken diken oluyor, Sayın başbakan bir paralel yapı ortaya attı. nerede olay olsa hep paralel yapı, insaf birazcık insaf
    Cevapla
  • Recep Kalaycı 9 yıl önce Şikayet Et
    BİR ZAMANLAR BİRİLERİ F.G İÇİN ERMENİ DEMİŞTİ. Bir zamanlar birileri Cemaat lideri F. Gülen için ermeni demişti. Bir gazeteci de sayın gülen neden ermeni sözünü tekzip ettirmiyorsun demişti. Sayın gülen Ermeni diyeni değilde neden tekzip ettirmiyorsun diyeni mahkemeye vermişti. Şimdi yaptıklarına bakılırsa aslı var gibi görünüyor. yoksa neden ermeni meselesini karıştırsınlar. ayrıca dinler arası diyalok söylemleri, mavi marmara olaylarında sus pus duruşları, Filistinde israil yahudilerince katedilen müslümanlar için üzülmeyişleri, hatta basın ve yayınlarında haber konusu bile yapılmaması biraz düşünen beyinlerde gerçeklik payı olduğu izlenimi veriyor. Acaba ben bunları yazdım diye bana da dava açarmı diye düşünüyorum.
    Cevapla
  • Asabi Adam 9 yıl önce Şikayet Et
    paraleller önlese önlese israile gelen tehditleri önlerler... . şuan cemaatte olanlar abd yi çok savunur hale geldiler.. paraleler için türkiyenin bir önemi yok, çünkü onlar kendilerini türkiyeye bağlı görmediğini deklara etti kaç kez... onlar için önemli olan kendi tekerlerinin dönmesi.. ümmet önemli değildir.. takiyyecileri bana savunmayın lütfen...
    Cevapla
  • serdar demir 9 yıl önce Şikayet Et
    alpay bindebir. amerikaya ve avrupaya mektup yazarak ülkemizi yurt dışında kötüleyenler mi engelledi diyorsun? dikkat et; o mektuplar yazıldığı zaman kredi notumuz düştü, ermeni tasarısı abd de kabul edildi. aym hükümetin çıkardığı tüm yasaları iptal etti. bunların tümü tesadüf mü dersin? yoksa uluslarası bağlantılı bazı kişiler mi yaptırdı? bunlar hangi hakla ülkemizi yurt dışındaki düşmanlarımıza şikayet etme cüreti gösterir? sen eğer cemaatin tabanından isen Allah tez zamanda sana doğru yolu göstermeyi nasip etsin. çünkü bir zamanlar ben de o tabandandım N.ılıcak için ise bir şey söyleme gereksinimi duymuyorum...
    Cevapla
  • Alpay Bindebir 9 yıl önce Şikayet Et
    Ermeni tasarısını Hizmet Hareketi mi önledi?. N.Ilıcak: "ERMENİ TASARISINI 223 Senatörü ziyaret edip DURDURANIN Camia olduğunu bilmiyordunuz değil mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan'dan yeni Kandil yapılanmasına uyarı: Hatadan dönün