13 şehit sonrası sürpriz telefon

Dağlık Karabağ sınırında çatışmada 13 Azeri askerinin şehit olması sonrası Başbakan Erdoğan, Azerbaycan'a taziye mesajlarını iletti.

13 şehit sonrası sürpriz telefon
13 şehit sonrası sürpriz telefon
GİRİŞ 02.08.2014 18:00 GÜNCELLEME 02.08.2014 18:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerginlik had safhada. Bölgede yaşanan çatışmalarda şuana kadar 13 Azerbeycan askeri şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı hava kuvvetlerini sınır bölgesinde uçma talimatı verirken, zırhlı birlikler de Karabağ sınır bölgesine sevk edildi. Türkiye kanadından Başbakan Erdoğan da Azeri yetkililere taziyelerini iletti.

SON 20 YILIN EN KANLI GÜNLERİ

Son 20 yılın en kanlı günlerinin yaşandığı ihtilaflı bölge Dağlık Karabağ sınırında, iki ülke ordusu arasında çıkan çatışmada şuana kadar 13 Azerbaycan askeri şehit oldu. İsminin açıklanmasını istemeyen Azeri vekillerden biri bölgedeki son durum hakkında Haberler.com'a verdiği bilgide, Ermeni tarafındaki kayıbın da 23 olduğunu belirtti. Komutanlardan çatışmayla ilgili bilgi aldığını belirten Azeri vekil "Ermeni tarafında kayıp daha fazla. Türk medyasında bizim şehitlerle ilgili haberlere yer verilirken Ermeni tarafındaki kayıplara dikkat çekilmiyor. Son 2 günde 13 şehit verdiğimiz çatışmalarda, askerlerimiz 23 Ermeni askerini öldürdü" dedi.

"ÇATIŞMALARDA ABD'NİN PARMAĞI VAR"

Ermenistan'da öldürülen asker sayısının halktan saklandığına da dikkat çeken Azeri vekil "Bölgede yaşanan çatışmlarda ABD'nin parmağı var. Bölgede kargaşa çıkararak Ermeni askerleri Rusya'ya karşı koz olarak kullanıyor. Ama bilmelerini isterizki güçlü ordumuzla Azerbeycan bayrağını 1 günde Ermenistan'ın ortasına dikeriz" şeklinde konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TAZİYE

Türkiye'nin desteğini her zaman yanlarında hissettiklerini belirten Azeri vekil konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ülkemizi yasa boğan şehit haberleri sonrası Türkiye'den birçok siyasi taziyelerini iletti. Arayanlardan biri de Başbakan Erdoğan'dı. Erdoğan, şehitlerden ötürü taziyelerini iletirken, Türk devleti olarak her zaman yanımızda olduğunu belirtti."

YORUMLAR 1
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Her taşın altında abd israil. ALLAH'ın izniyle sayın azeri vekilinde dediği gibi o şanlı Türk sancağını erivana dikecek kuvvet ve azme sahip bir Türk milletinden hem abd hem avrupa korkmalıdır ermenistan bu siyonist emperyalist güçlerin 1.dünya savaşında olduğu gibi oyuna gelmemelidir yok biz oyuncağız diyorlarsa Türk milleti oynamak için sabırsızlıkla beklemektedir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak