Alman istihbaratı: Artık MİT'le çalışmıyoruz

Almanya'nın Türkiye'yi gizlice dinlediğinin ortaya çıkmasının ardından bu defa da Almanların Hakan Fidan'dan rahatsız oldukları belirtildi.

 Alman istihbaratı: Artık MİT'le çalışmıyoruz
Alman istihbaratı: Artık MİT'le çalışmıyoruz
GİRİŞ 26.08.2014 07:43 GÜNCELLEME 26.08.2014 07:58
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

FOCUS dergisi dünkü sayısında, Almanya Anayasayı Koruma Teşkilatı kaynaklarının Hakan Fidan'ı "kendini beğenmiş bir kişi" olarak tanımladılar ve MİT ile eskisi kadar rahat çalışamadıklarını belirttiler. Öte yandan Focus'ta, Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir'e 1997'de Ludwigsburg kentinde MİT tarafından bir kadın tuzağı kurulduğu iddia edildi. Dergi, televizyon habercisi gibi Özdemir'e yaklaşan kadının aslında ajan olduğunu ve otelde bir gece geçirmek istediğini yazdı. Özdemir'in kadınla ilgili Focus dergisine, "Benim tipim değildi" dediği ve buluşmanın gerçekleşmediği belirtildi. Focus'un dinlemelere ilişkin haberinde, dönemin Almanya Başbakanı Helmut Schmidt'in 1976'da Türkiye'nin dinlenip, takip edilmesi için özel ekip kurdurduğu da belirtildi. Ekip bu tarihten itibaren Türkiye'nin iletişimini sürekli takip etti.

ALMAN BAKAN GELİYOR

Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, perşembe günü yapılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın devir teslim törenine katılmak üzere Türkiye'ye geliyor. Bakanlıktan yapılan açıklamada, de Maiziere'nin bu törene katılma dışında başka bir resmi görüşmesi olup olmayacağının şu an belli olmadığı kaydedildi. 

YORUMLAR 19
  • sezgin vaatansever 9 yıl önce Şikayet Et
    helal. hakan fidan ne yaptıda almanlarla israillilerede sevmiyorlar acaba ,bunlar sevmezse biz bağrımıza basarız seni ,helal olsun sana
    Cevapla
  • arif kara 9 yıl önce Şikayet Et
    sizmi?. sizmi mitle çalışmıyorsunuz? mitmi sizinle çalışmıyor ?
    Cevapla
  • Osman Bicen 9 yıl önce Şikayet Et
    Rezalete bak. Adamlar yillarca dinlemisler, bizimkiler cevap veremiyor. Siz hala kendi kendinizi gazlayin, yok neymis rahatsiz olmuslar. Onlarin dinlemelerini mi tespit edip engellemis. Musul da konsoloslugumuza yapilan baskini mi onceden gormus. Disislerindeki toplantiyi kimin dinledigini mi ortaya koymus. Bunlara gerek yok zaten degil mi. Paralel yapti deyip siyril. ne guzel dunya!
    Cevapla
  • zeki alperen 9 yıl önce Şikayet Et
    HER İŞİN BAŞI İSTİHBARATTIR. ŞİMDİ PARALEL İLE Mİ ÇALIŞIYORSUNUZ?... Bir devlet için ekonomik ve askeri güç ne derece önemli ise inanın bunlarında üstünde istihbarat-karşı istihbarat daha önemlidir. Asker için istihbarat, emniyet için istihbarat, ekonomi için istihbarat, kurumlar için istihbarat diye bu örnekleri çoğaltabiliriz. Şimdi ülkemizin İstihbarat kurumu diğer sahalarda da olduğu gibi ayağa-atağa kalkmışsa içerideki ve dışarıdaki mihraklar ile ÜLKEMİZDE MENFAATİ OLAN TÜM DEVLETLERİN SAYIN BAŞKANIN BAŞARISINDAN TABİ Kİ HOŞNUT OLMAYACAK VE KARŞI KOYMAYA DAHA ÇOK YELTENECEKLERDİR. Bu işin diyalektiğinde mevcuttur. Devletimizin başarısından ancak vatandaşlarımız memnun olabilir. Dost ve kardeş ülkeler memnun olabilir. Zira başarısızlıklarından da etkilenenler de gene onlardır. Zarar görende hepten onlardır. Peki Devletimizin Başarılarından kimler memnun olmaz işte sözde müttefikler ile birlikte içimizdeki hainler memnun olmazlar. Devletin ne kadar başarılı olduğunun mihengi inanın içerdeki hainlerin ve dış düşmanların MEMNUNİYETSİZLİĞİ-ŞİKAYETLERİ
    Cevapla
  • Murat Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    Dost mu?. Almanlar mı, hadi canım siz de! ABD'nin Almanya'yı dinlediği anlaşıldıktan sonra Merkel "Dost dostu dinler mi" demişti. Türkiye'yi dinledikleri anlaşıldıktan sonra o sözü hatırlatıldığında "ben dost ülkeler birbirini dinlemez" demiştim diyerek üstü kapalı olarak dost olmadıklarını itiraf etmişti. Şimdi de MİT Başkanı'ndan rahatsızlarmış! Çok üzüldük çoook! İsrail de rahatsız. Öyle ki, ilk atandığında rahatsızlıklarını ayan beyan belirtmişlerdi. Demek ki bizim istihbarat dünyanın yol geçen hanı imiş. Tıpkı Lozan görüşmelerinde Ankara'nın çektiği telgrafların önce ingilizler tarafından okunması gibi. Bizim baş üye İnönü dahil bunu anlayacak kadar akıllı değilmiş. Onların gücü müslüman Türk halkına yetiyor ve Kur'an yasaklanıyor, muhafazakarlar iç düşman ilan ediliyordu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Ortaokul öğrencileri 8 şiddetindeki depreme dayanacak izolatör geliştirdi