Sarkozy: Geçmişten ders aldım!

Nicolas Sarkozy, geçmişteki hatalarından ders aldığını belirterek, aradan geçen yılların kendisini daha fazla olgunlaştırdığını söyledi.

Sarkozy: Geçmişten ders aldım!
Sarkozy: Geçmişten ders aldım!
GİRİŞ 21.09.2014 22:54 GÜNCELLEME 21.09.2014 22:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Siyasete yeniden dönme kararı alan Sarkozy, bu akşam ''France2'' televizyon kanalında gelecek için planlarına açıklık getirdi.

İktidarı döneminde her insan gibi kendisinin de hatalar yaptığını dile getiren Sarkozy, ''Belki en büyük hatam, her işi kendim yapmaya çalışmamdı. Oysa tek kişilik başarı yok. Başarı, takım işi. İnsan yaşlanınca belki enerjisi azalıyor ama daha fazla olgunlaşıyor''ifadesini kullandı.

Siyaseti bıraktıktan sonra geçen 2,5 yıl içinde ülkenin gidişatını gözlemlediğini, halkın dertlerini dinlediğini ve insanlarla sürekli iletişim içinde olduğunu aktaran Sarkozy, ''Fransızlar hiç bu kadar öfkeli, mutsuz, umutsuz ve hayal kırıklığı içinde olmadı. Fransızları hayal kırıklığına uğratamazdım. Başka seçeneğim yoktu. Ülkemin, aşırı sağın kaderine bırakılmasına, dünyadan tecrit edilmesine ve gururu çiğnenmesine göz yumamazdım''dedi.

Sarkozy, aleyhinde dava açan savcılara sert tepki göstererek, ''yargı kurumuna saygılı olduğunu ancak bazı hakim ve savcıların taraflı davrandığını gördükten sonra yargıya güvenin kalmadığı'' görüşünü dile getirdi.

Hakkında açılan yolsuzluk davalarına da değinen Sarkozy, Karaçi davasından kurtulduğunu, Bettencourt davasından ise aklandığını hatırlattı. Libya davasında ise hakimlerin belgelerin asılsız olduğunu bildiğini belirten Sarkozy, tanıtım şirketi yolsuzluğunda ise kendisinin mağdur olduğunu vurguladı.

Son 2,5 yılda evinin ve bürosunun 4 kez arandığını ve 22 saat sorguya tutulduğunu ifade eden Sarkozy, ''Yasa dışı bir iş yapsam siyasete nasıl siyasete dönme kararı alırdım? Hakkımda açılan davalar asılsız çıktıkça kim benim şerefimle oynanmasını tamir edecek'' değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın ''ekonomide enkaz devraldıkları'' yönündeki suçlamasını da reddeden Sarkozy, ''Benim döneminde özellikle 2008'de. küresel krizin en yoğun yaşandığı yıllardı. Şimdi küresel kriz sona erdi ve Avrupa düzlüğe çıkıyor. Hollande'ın bahanesi gerçekçi değil'' ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • herkese 9 yıl önce Şikayet Et
    Fransız Halkıda Öyle ! ! . Fransız Halkıda Öyle ! ! fransız halkınında geçmişten iyi ders aldıgına eminim ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak