Erdoğan 'IŞİD'e ilk kez 'DAİŞ' dedi

Daha önce Irak Şam İslam Devleti Örgütü'nün IŞİD kısaltmasını kullanan Erdoğan, ilk kez 'DAİŞ' kısaltmasını kullandı.

GİRİŞ 31.10.2014 17:44 GÜNCELLEME 01.11.2014 11:54
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Erdoğan, "Bir defa İslam anlam itibariyle anlamı barış olan 'silm' kelimesinden türemiştir. Anlamı barış olan din asla teröre müsaade etmez. Dikkat edin IŞİD'i de kullanmıyorum, DAİŞ'ı (Al Devlet-Al-Islamiya Fil Irak Wel Şam) kullanıyorum. Çünkü bunlar terör örgütüdür." dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Kobani bölgede yaşanan trajedinin çok cüzi bir kısmıdır bunun da istismarı yapılmaktadır. Ne var burada acaba? Petrol mü var, altın mı var, elmaslar mı var? Bunun üzerinde durmak gerekir. Bugün Kobani'yi bombalayanlar koalisyon güçleri. Açık söylüyorum, dost acı söyler. 

Bakınız Hama vurulmuştur sesleri çıkmamıştır, Humus vurulmuştur sesleri çıkmamıştır, bütün onlar vurulurken sesleri çıkmayanlar acaba Türkiye'nin sınırındaki Kobani ile ilgili niye bu kadar aceleci? Onlar için stratejik önemi nedir? Benim sınırımda burası. Eğer stratejik bir konumu olacaksa benim için olmalı.  200 bin insan oradan çıkmış vaziyette.

"PYD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR DEDİM"

Dediler ki PYD'ye silah yardımı yapmamız lazım. Bende kendilerine dedim ki yanlış yaparsınız, çünkü PYD bir terör örgütüdür. Şu anda zaten orada halk bizde, Kobani'de bin iki bin tane savaşçı var. Bu attığınız silahlar DAİŞ'in eline geçerse bunu neyle izah edeceksiniz. Ne oldu? Atılan silahların bir bölümü DAİŞ'in eline geçti.

"BUGÜN KOBANİ'Yİ KURTARIRSINIZ YARIN..."

Batı'nın Ortadoğu'ya karşı sergilediği çifte standartlı durum vicdanları etkiliyor. Bu tutum son bulmadığı, küresel adalet tesis edilmediği müddetçe, Ortadoğu'da ve diğer bölgelerde bu tahribat artacaktır. Batı da bu tahribattan uzak kalmayacaktır. Avrupa'nın bu tehlikeyi görmesi gerekiyor. Bugün Kobani’yi kurtarırsınız yarın başka Kobani’ler çıkar. PKK’ya yeşil ışık yakılırken, bu terör örgütüne kırmızı ışık yakılması samimiyetin sorgulanmasına neden olur. 

Suriye’de 300 bin insanın öldürülmesine ses çıkarılmaması adaletin sorgulanmasına neden olur. AB bunu Türkiye ile başarabilir. Türkiye’nin ekonomik gücüyle birlikte tarihi birikiminden istifade edebildiği ölçüde büyüyebilecektir.

"KÜRT KÖKENLİ KARDEŞLERİMİZ ÖLDÜRÜLDÜ"

Çözüm süreci tahrik ve provokasyonlara rağmen devam ediyor. Çözüm sürecine en büyük saldırı Kobani bahanesi ile geçtiğimiz hafta sergilendi. 40 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunlar PKK'nın katlettiği Kürt kökenli vatandaşımızdır. Can kayıplarının yanında binalar yakıldı, yıkıldı. Belediye otobüsleri de aynı şekilde. 

YORUMLAR 19
  • El İnsaf 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce terör örgütü, sonra ...devleti şimdi de adını örgütün kendi dilinde söyleyip de iyice meşrulaştırın.
    Cevapla
  • kerem buyukdeniz 9 yıl önce Şikayet Et
    Ha ISID ha DAIS, ayni sey degilmi? bu ne mantik? Bu arada PYD'ye teror orgutu diyen sadece Turkiye. zira hic bir teror listesinde degiller, sadece kendi yasadiklari yerleri savunuyorlar barbarlara karsi, ancak Kurtlerin kazanimlari Turkiyeyi rahatsiz ediyor. PKK terorist diye butun Kurtleri terorist ilan edemezsiniz
    Cevapla
  • ışide isim bulalım 9 yıl önce Şikayet Et
    ha islam devleti... ha devletül islamiyye... farkı ne? asıl bizim bu örgüte zulmüyle müsemma bir isim vermemiz lazım... tekliflerinizi lütfen cevab şeklinde yazın... ve bu isimlerden birini medyada yayalım...
    Cevapla
  • Vicdani Ret 9 yıl önce Şikayet Et
    DAİŞ'in açılımı yine "Irak Şam islam Devletî"dir. Kelime kelime çevirisini yaparsak "Irak ve Şamda'ki İSlam Devleti" anlamına gelir. Erdoğan kendince demogoji yapıyor. Ama söker mi bilemem. İslam ayrıca sin kökünden değil "slm,silm,selam,eslem" kökünden gelir. Huzur kavramı içermesi etimolojik değil kavramsaldır. Huzura, yani Allah'ın kanunlarına teslim olan anlamında bir teslmiyet ifade eder ve bunu yapan'da dünya ve ahirette huzur bulur demektir.
    Cevapla
  • şaşmayın 9 yıl önce Şikayet Et
    biz müslümanız bizpeygamber yolunun yolcularıyızbiz ehli sünnetiz biz buyuz ne işidçi nede başka birşey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...