İngilizlere cevap: Biz size Türk polisi gönderelim

İngiltere'de, 3 kızın Türkiye üzerinden IŞİD'e katılması ile ilgili "Türkiye'ye İngiliz polisi gönderelim" önerisine Türkiye'den sert cevap:

İngilizlere cevap: Biz size Türk polisi gönderelim
İngilizlere cevap: Biz size Türk polisi gönderelim
GİRİŞ 05.03.2015 11:50 GÜNCELLEME 05.03.2015 12:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin, üç İngiliz kızın Türkiye üzerinden IŞİD'e katılmasının ardından vatandaşlarının Suriye'ye geçişini engellemek için Türkiye'ye İngiliz polisini göndermek istemesi tepkilere neden oldu.

Siyasiler ve uzmanlar, İngiltere'deki tartışmanın çok ciddiye alınmaması gerektiğini dile getirerek, "IŞİD militanlarının kendi ülkelerinden çıkışını engellesinler" dediler. 

GEDİKLİ'DEN TÜRK POLİSİ ÖNERİSİ 

AK Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, "İngiliz vekillerin söylemlerini komik buluyorum. Onlar ilk önce kendi ülkelerinden çıkan bu tarz militanlara engel olsun. Bu kişileri kendi gümrüğünde ve sınırında tespit edemeyen bir ülke, kalkacak Türkiye'de bunu sağlayacak. Önce kendi ülkesinde bunları tespit edip yakalayacak, geçişlerine izin vermeyecek. Bunları yapamıyor sonra Suriye'ye geçişini Türkiye'ye mal ediyor. İngiltere, IŞİD'çilerin kim olduğunu açık açık biliyor. madem bunlardan rahatsızlar ülkelerinden çıkarmasınlar. Hatta bunu beceremiyorlarsa biz onlara Türk polisi gönderebiliriz. Türk polisi bu işi çok iyi bilir. Arka plandaki olay; 'Bu işler Türkiye üzerinden yapılıyor, Türkiye bunları destekliyor' imajı oluşturulmaya çalışılıyor. Bunları kimse yutmaz" ifadelerini kullandı.

"ENGELLEYEMİYORSUNUZ... "

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) Başkanı Süleyman Erdem de, "Böyle bir talepte bulunulması mümkün değil. Türkiye'nin de böyle bir talebi kabul etmesi mümkün değil. Hiçbir ülke de bunu kabul etmez. Onların kendi içinde yaptığı bir tartışmadır. Ama ayakları yere basan bir tartışma da değil. Türkiye kesinlikle böyle bir şeye izin vermez. İngiltere'den çıkarken engelleyemiyorsunuz, sonra gelip başka bir ülkeye kendi polisinizi yerleştirerek engellemek istiyorsunuz. Bu uluslararası anlaşmalar nezdinde de mümkün değil. Çok ciddiye alınacak bir şey de değil" dedi. 

KAYNAK: VAHDET
YORUMLAR 5
  • Necmettin 9 yıl önce Şikayet Et
    Bir zaman İngiliz Devleti, İstanbul Boğazı'nın toplarını tahrib ve İstanbul'u istila ettiği hengâmda; o devletin en büyük daire-i diniyesi olan Anglikan Kilisesi'nin başpapazı tarafından Meşihat-ı İslâmiye'den dinî altı sual soruldu. Ben de o zaman Dâr-ül Hikmet-il İslâmiye'nin a'zâsı idim. Bana dediler: "Bir cevab ver. Onlar altı suallerine, altı yüz kelime ile cevab istiyorlar." Ben dedim: "Altıyüz kelime ile değil, altı kelime ile değil, hattâ bir kelime ile değil; belki bir tükürük ile cevab veriyorum! Çünki o devlet, işte görüyorsunuz ayağını boğazımıza bastığı dakikada, onun papazı mağrurane üstümüzde sual sormasına karşı, yüzüne tükürmek lâzım geliyor.
    Cevapla
  • sır 9 yıl önce Şikayet Et
    aaa iyice şımardınız ama.ingiliz polisinin işi ne ülkemizde?!alışmışsınız hep türkiyeyi tahakküm altında tutmaya.artık devir değişti.bakan en güzel cevabı vermiş ama benim de bi tavsiyem var.size paralel polisleri yollayalım.çok işinize yarayacaklarından eminim..:D
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    sen goldman sachs'dan haber ver. hükümetin 3 eliti ordaydi. burdan sana yayagara yaptirmasini bizim önümüze servis ettirmesinide biliyorlar. evet anladik, ic siyaset baska dis siyaset baska. buna ne derler ? milleti islemek derler. utanmiyorsunuz YALAN DOLAN ile siyaset yapmayi !! ucuz ve basit kahramanciklar sizi !!
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Aynen isterlerse Askerde göndeririz .
    Cevapla
  • NAİL 9 yıl önce Şikayet Et
    Bence de Türk askerine ihtiyaçları var. Anadolu'nun bağrından ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!