Ermenistan'dan kritik 'Türkiye' açıklaması

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Türkiye ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ermenistan'dan kritik 'Türkiye' açıklaması
Ermenistan'dan kritik 'Türkiye' açıklaması
GİRİŞ 18.03.2015 22:28 GÜNCELLEME 18.03.2015 22:36
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başkent Erivan'da düzenlenen Uluslararası Medya Forumu'nda konuşan Sarkisyan, Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilere değindi.

''KAPIYI KAPATTIĞIMIZ ANLAMINA GELMİYOR''

Sarkisyan, ''Türkiye ile imzalanan protokollerin parlamentodan geri çekilmesi, Türkiye ile uzlaşma kapısını kapattığımız anlamına gelmiyor. Söz konusu protokolleri, Türkiye'nin yürüttüğü politika nedeniyle hayata geçirilmeleri imkansız olduğu için geri çektim. Beklenen sonuca ulaşmadık ve bu konuda kimin suçlu olduğunu herkes biliyor. Ancak bu, Türkiye ile uzlaşma kapısını kapattığımız anlamına gelmiyor. Öte yandan üçüncü bir ülkenin yapıcı olmayan yaklaşımlarının kurbanı olan bir sürece katılmayacağız'' dedi.  

Cumhurbaşkanı Sarkisyan, 16 Şubat'ta ''Ermenistan ve Türkiye Arasında  Diplomatik İlişkilerin Kurulması Protokolü" ve ''Ermenistan ve Türkiye Arasındaki  İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü''nü parlamentodan geri çekme kararı almıştı. 

PROTOKOLLERİN ONAY SÜREÇLERİ DONDURULMUŞTU

Söz konusu protokoller, 2007'de İsviçre'nin ara buluculuğunda başlatılan süreçte 10 Ekim 2009'da imzalanmıştı. İkili ilişkilerin  normalleştirilmesi için çerçeve sunan bu protokoller, iki ülkede de onaylanmaları için ilgili mercilere iletilmişti. Bu çerçevede, Türkiye, protokolleri TBMM'ye göndermişti. Ermenistan hükümeti de ilgili mevzuat uyarınca protokolleri önce  anayasaya uygunluğunun denetimi için Anayasa Mahkemesi'ne iletmiş, protokoller  daha sonra onaylanmaları için Ulusal Meclis'e sunulmuştu. Cumhurbaşkanı  Sarkisyan, 22 Nisan 2010 tarihinde yaptığı açıklamada, protokollerin onay sürecinin dondurulduğunu açıklamıştı. 
 
"Ermenistan ve Türkiye Arasındaki İlişkilerin Geliştirilmesi  Protokolü"nde, iki ülke arasında "ortak sınır kapılarının açılması", "iki ülkenin dışişleri bakanları başkanlığında, hükümetler arası komisyon ve alt  komisyonlarının çalışma kurallarını hazırlamak üzere bir çalışma grubunun  oluşturulması", "hükümetler arası komisyon ve alt komisyonlarının çalışma  kurallarının bakanlar düzeyinde onaylanması" ve "hükümetler arası komisyonun ilk toplantılarının düzenlenmesi" kararlaştırılmıştı. 

YORUMLAR 31
  • kamil 9 yıl önce Şikayet Et
    Bunları da affedin PKKyı affedip müzakere yaptığınız gibi bunlarla da yapın
    Cevapla
  • Hürriyet 9 yıl önce Şikayet Et
    Asla el uzatılmamalı. Tıpış tıpış ayağımıza gelecekler. Türkiye'den başka çıkış yolları yokkkkkkkkkk.....
    Cevapla
  • Salih 9 yıl önce Şikayet Et
    Fazla merhamet maraz doğurur,Zeytin dalını uzatan hep biz olduk.Karşılığında ihanet bulduk.Neden biz onla muhtaç mıyız?
    Cevapla
  • ceco 9 yıl önce Şikayet Et
    sarkisyan !! isminde hayır yok !!
    Cevapla
  • demir ersoy 9 yıl önce Şikayet Et
    azarbaycan da işgalı devam ettiren birzat osavaşta katliyam yapan biriyle asla ilişki kurulmamalı kapılarda aslaaçılmamalı sarksyan 2 milyonluk ermenistanı 1,5 milyona düşürmüştür bugidişle ermenistan diye birülke kalmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
“AK Parti’ye ders vermek” iyi bir fikir miydi?