AP'de CHP ve HDP'li vekillerden soykırım ihaneti!

AP'de söz alan Ermeni milletvekili "Osmanlı'nın soykırım yaptığını" savunarak saygı duruşu istedi. CHP ve HDP'li vekiller de ayağa kalktı.

AP'de CHP ve HDP'li vekillerden soykırım ihaneti!
AP'de CHP ve HDP'li vekillerden soykırım ihaneti!
GİRİŞ 22.04.2015 12:42 GÜNCELLEME 22.04.2015 13:09
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Ermenistan'ın talebi kabul edildi ve CHP'li Gülsüm Bilgehan Toker ile HDP'li Nazmi Gür de kuruldakilerle ayağa kalktı. Bu ihanete Azerbeycan milletvekilleri, "Size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. Kurulda yer alan Deniz Baykal da ayağa kalkmayarak CHP ve HDP'li vekillere devlet adamlığı dersi verdi.

ERMENİ VEKİL 'SOYKIRIM' KURBANLARI İÇİN SAYGI DURUŞU TALEP ETTİ

Strazburg'ta Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi genel kurulunda büyük bir şok yaşandı. IŞİD konulu bir rapor tartışılırken söz alan bir Ermenistan milletvekili "Aynen yüz yıl evvel Osmanlı Türkleri'nin Ermenilere yaptığı gibi IŞİD'in bugün Ortadoğu'da Hristiyanlara karşı bir soykırım gerçekleştirdiğini" iddia ederek AKPM Başkanı Anne Brasseur'dan Genel Kurul'u 'tüm soykırım' kurbanlarının anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunmaya davet etmesini istedi. AKPM Başkanı da bu çağrıya uyarak genel kurulu bir dakikalık saygı duruşuna davet etti.

TÜRK VE AZERİ VEKİLLER AYAĞA KALKMADI

AP Genel Kurulu'nda bulunan milletvekillerinin çoğunluğu bu çağrıya uyup ayağa kalkarak saygı duruşuna katılırken Türk ve Azeri heyetleri yerlerinden kalkmayarak ülkemize ve ecdadımıza yapılan bu hakarete tepki verdiler.

CHP VE HDP'Lİ VEKİLLER AYAĞA KALKINCA AZERİ VEKİLLER ŞOKE OLDU

Sabah'ta yer alan habere göre Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni temsilen Genel Kurul'da bulunan CHP milletvekili ve Ankara 1. sıra adayı olan İsmet İnönü'nün torunu Gülsüm Bilgehan Toker ve HDP milletvekili Nazmi Gür'ün Ermenistan'ın çağrısı ile ayağa kalkınca herkes büyük bir şok yaşadı.

Türkiye'den iki milletvekilinin sözde soykırım iddialarına destek veren tutumları karşısında bazı Azeri milletvekilleri şaşkınlıklarını "size küfredenleri alkışlıyorsunuz" diyerek ifade ettiler.

BAYKAL'DAN DEVLET ADAMLIĞI DERSİ!

CHP eski genel başkanı Deniz Baykal da AK Parti, MHP ve Azerbaycan milletvekilleri ile birlikte hareket ederek saygı duruşuna katılmayarak, Toker ve Gür'e "devlet adamlığı" dersi verdi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 94
  • adsız 8 yıl önce Şikayet Et
    bunlar şaşırmış
    Cevapla
  • Metınzıberı 8 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa sallanıyor
    Cevapla
  • Osmanlı Tokatı 8 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilere öyle bir Osmanlı Tokatı yapıştırdık ki 100 yıldır sindiremediler. Allahın izni ile ikinci tokat geliyor bu şamar oğlanlarına. Bize sataşanın sonu budur. Varmı ötesi. Yiyorsa tekrar gelin kızlar..
    Cevapla
  • islam 8 yıl önce Şikayet Et
    Orada akp li olmasaydı baykalda mhplide azeride ayağa kalkardı emin olunuz.
    Cevapla
  • Şükür 8 yıl önce Şikayet Et
    Nədən belə düşünürsən? akp-dən başqası müsəlman yada Türk deyilmi? Cahil-cahil danışma.
    Cevapla
  • Kanuni 8 yıl önce Şikayet Et
    Hak ve Hakikat yüzünüze tokat gibi çarpar inşaAllah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki