Tüm gözler Erdoğan ve Putin’de olacak

Fransa’da bugün gözler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’in üzerinde olacak.

Tüm gözler Erdoğan ve Putin’de olacak
Tüm gözler Erdoğan ve Putin’de olacak
GİRİŞ 30.11.2015 07:08 GÜNCELLEME 30.11.2015 07:11
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Obama, Almanya Başbakanı Merkel’in de içinde olduğu 147 liderin katılacağı zirvede Putin ile Erdoğan’ın görüşme yapıp yapmayacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. 
 
ÖZÜR TARTIŞMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande’ın ev sahibi olduğu zirvede iki liderin resmi ve netleşmiş bir görüşme programı gözükmüyor. Türk tarafında, olayın ardından ilk defa aynı toplantıya katılacak iki liderin bir görüşme yapmasının ihtimal dahilinde olduğu görüşü hakim. Ancak saati belirlenen bir görüşme gözükmüyor. Rus tarafının özür beklemesi, Türk tarafının da özür dilemeyeceğini açıklamasının ardından görüşme olmasının zorluğu da dikkati çekiyor. 
 
Zirvede başka bir olumsuzluk ise Erdoğan ve Putin’in ayrı salonlarda olacak olması. Aile fotoğrafı çekilmesi sırasında ise iki liderin birbirlerine ne kadar yaklaşacağı ve tokalaşıp tokalaşmayacağı da merak konusu.


İki liderin görüşüp görüşmemesini belirleyecek bir başka faktör ise katılacak liderlerin olaya yaklaşımı olacak. Ev sahibi Hollande, ABD Başkanı Obama, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un tutumları da iki liderin biraraya gelip gelmemesinde etkili olacak. Obama ve Hollande daha önce Türkiye’ye destek veren açıklamalar yapmıştı. Erdoğan bir kaç gündür katıldığı açılışlarda Putin’e sürekli Paris’te görüşme yapma teklifinde bulunmuştu. Paris’teki terör olayının ardından dünya liderleri ilk kez bugün Paris’te buluşmuş olacak. Liderin terörle mücadeleye yönelik açıklamalarda bulunmaları da bekleniyor.
 

YORUMLAR 5
  • AKDelisi 8 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan'dan beklentimiz putin moskofunu bir güzel evire çevire ağzının payını vermesidir. Bizim için rusya bitmiştir. Biz şanlı bir milletiz. ruslar bize hep zulmetmişlerdir iyi niyetimize rağmen. Ayrıca azeri gardaşlarımıza ve müslümanlara da çok zulmetmişlerdir. tanrı Türkü korusun
    Cevapla
  • okur 8 yıl önce Şikayet Et
    putin cengizhan olma niyetinde bu adamı durdurmak lazım
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    ruslar suriyede katlıam yapıyor senin için katledilen müslüman suriye halkı mı değerli yada rusya ile ticari ilişkilerin?
    Cevapla
  • işte 8 yıl önce Şikayet Et
    İslam ve Allah düşmanı putin.
    Cevapla
  • -pes- 8 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanımız bugün putine ahlak ve devlet adamlığı dersi verecek tabii derstten kaçmassa...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır