Erdoğan'dan Biden'a tokat gibi cevap

New York'ta Türk toplumu temsilcilerine seslenen Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Biden'la aralarında geçen bir diyaloğu anlattı.

GİRİŞ 22.09.2016 21:02 GÜNCELLEME 22.09.2016 22:22
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Türk toplumu temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'la aralarında geçen bir diyaloğu aktardı. 

Erdoğan şunları söyledi:

Koalisyon güçlerinin içinde 65 ülke var. Bir DAEŞ'i halledemeyeceğiz öyle mi? DAEŞ'in şu an Suriye'de 10 bin rakamı var. Irak'ta orda da bi 10 bin var. Ben kendilerine defaatle söyledim. Verelim el ele, bu DAEŞ'i bitiririz, kaçacak delik ararlar.

Yine söylüyorum. Ama siz kalkar da bir başka terör örgütüyle pazarlığa girerseniz, PYD'yle YPG'yle bitiremezsiniz. Çünkü onlar da terör örgütü. Hepsi terörist, hepsi kötü. El Nusra da DAEŞ'e karşı savaşıyor. Ona iyi demiyorsunuz. Ama YPG, PYD'ye iyi diyorsunuz. Gelin bunu kendimiz yapalım.

ERDOĞAN VE BIDEN ARASINDAKİ O DİYAOG

Terör örgütlerine Kobane'ye silah indirdi ABD. Dün de sayın Biden'e söyledim, 'haberin var mı?' dedim, 'yok' dedi. 'Benim haberim var' dedim. Aynı şey daha önce de oldu. Yine Kobane'ye 3 uçak indirdiler, silahların yarısı DAEŞ'e yarısı PYD'ye gitti. Ortada böyle acı bir tablo var. Sağlıklı şekilde ABD ile el ele vermek suretiyle bu bölgedeki sıkıntıyı aşmamız lazım. ABD'den samimiyet bekliyoruz. Türkiye'nin hassasiyetlerine yeteri kadar dikkat gösterilmediğini biliyoruz. Daha önce de böyle oldu.

YORUMLAR 58
  • millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah ım basta amerika olmak üzere dunya da fitnenin başı olmuş bu ülkeleri kahreyle bunlar çözüm istemez barış istemez tek istedikleri zulüm yapmak ve kendi menfaatlerini gerceklestirmek
    Cevapla
  • kizma birader 7 yıl önce Şikayet Et
    vurun o ucakları ne olacaksa çıksın ortaya
    Cevapla
  • Millet Eğilmez 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah nufuzunu arttırsın Reis
    Cevapla
  • E dadaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Emerika türkiyenin Güzunde 0000 yüzüne Tuküreyim Büle Devletin
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 1970 lerde Rusyaya karsi El-Kaideyi destekledi 11 Eylul saldirisi oldu simdi guya pyd/ypg yi destekliyor bakalim ne olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi