ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecek mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen iade edilmeyecek mi sorusu üzerine "Bu kanaat her geçen gün daha da güçleniyor." dedi.

ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecek mi?
ABD, Fethullah Gülen'i iade etmeyecek mi?
GİRİŞ 08.10.2016 14:23 GÜNCELLEME 08.10.2016 14:26
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine yaptığı açıklamada, "Bu kanaat her geçen gün daha da güçleniyor. Zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor" dedi.

"BEN BİR HUKUKÇU OLARAK ANLAMAKTA ZORLANIYORUM"

Adalet Bakanı Bozdağ, CNN TÜRK'te katıldığı Hakan Çelik'le Hafta Sonu programında yaptığı açıklamada, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili "Yargı sürecine biz de saygı duyuyoruz. Bu süreç işlemesi lazım. Ondan şüphe yok ama bu kadar dosyasında evrak, bilgi, belge, delil olan birisine dair eğer yargı iade kararı vermezse hiç kimse o yargı kararının arkasına sığınmamalı. Eğer bu kadar bilgi, belge ve delille birisi iade edilmeyecekse hangi dosyada iade yapılır, ben bir hukukçu olarak onu anlamakta zorlanıyorum" ifadelerini kullandı.

"ZAMANA YAYILIYOR OLMASI BU YÖNDEKİ KANAATİ BESLİYOR"

Fethullah Gülen için 'İade etmeyecekler mi?' sorusu üzerine Bozdağ, "Ben kesin bir cümle söylemek istemiyorum. Çünkü süreç bitmedi. Bu süreç bittikten sonra bunu yüzde yüz anlayacağız ama bu kanaat ne yapıyor? Her geçen gün daha da güçleniyor. Yani zamana yayılıyor olması, orası eksik, burası fazla, yargı tartışmaları, bunların sürekli gündemde tutuluyor olması ve işin yarına öbür güne aktarılan yönü bu yöndeki bir kanaati besliyor. Nihayetinde bunun kararını ABD verecek, yetkili makamları verecek. Onlar karar vermeden biz, ABD yerine geçip 'Onlar yüzde yüz böyle yapacak' dersek yanlış olur; ama oradaki tutumlar, söylemler sizin dediğiniz kanaati Türkiye açısından güçlendiriyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 51
  • alihaaydar 7 yıl önce Şikayet Et
    teslim etmesse amerikan ın bittiği sürece girmiş olduğunun işaretidir eyer gerçekten akılları varsa böyle bir hata işlemezler
    Cevapla
  • Anlaşılır birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    Gecen'in bu saatinde bile Günaydın beyler... Beslediği kargayı satar mı ya...
    Cevapla
  • türkan 7 yıl önce Şikayet Et
    bencede vermez cünkü abd ,nin kölesi oldugunu anlatir diye,korkarlar mikroplarrrrr
    Cevapla
  • gerek varmı,, 7 yıl önce Şikayet Et
    bir bardak limonlu soğuk soda iyi gelir,,,
    Cevapla
  • lagaluga 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben anlamakta zorlanmiyorum, vermeyecekler, vermemek icinde her naneyi yapacaklar ve her taklayi atlayacaklar. Vermeyeceklerini anlamak bukadar zormu. ABD yi yöneten siyonistler ve siyonistler medyayla amerikan halkinin cogunu zombiye dönüstürmüs. ABD de siyonistlerin istediyi kukla adam basa getiriliyor, ama emir yine siyonislerde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!