Schulz, Türkiye'ye tehditler savurdu!

SPD Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz yine küstah açıklamalarda bulundu. 'Erdoğan başka dilden anlamıyor' diyerek alçalan Schulz, Türkiye'ye tehditler savurdu.

Schulz, Türkiye'ye tehditler savurdu!
Schulz, Türkiye'ye tehditler savurdu!
GİRİŞ 26.08.2017 18:33 GÜNCELLEME 26.08.2017 18:33
Bu Habere 176 Yorum Yapılmış

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan adayı Martin Schulz, Alman tutukluların serbest bırakılması için Türkiye'ye bir ültimatom verilmesini istedi.

ERDOĞAN ÜZERİNDEN TÜRKİYE'YE TEHDİT

Düsseldorf merkezli Rheinische Post gazetesine açıklama yapan Schulz, "Türkiye Cumhurbaşkanı'na belirli bir müddet vermeliyiz. Eğer Sayın Erdoğan Alman tutukluları derhal serbest bırakmazsa, Avrupa Birliği'nin (AB) Gümrük Birliği'nin genişletilmesi için Türkiye ile müzakereleri kesmesi gerekir" dedi.

AYNI AÇIKLAMAYI TWİTTER ÜZERİNDEN DE YAPTI

24 Eylül'de yapılacak seçimlerde Sosyal Demokratların Başbakan adayı olarak yarışan Schulz, aynı görüşünü bugün twitter hesabından paylaştığı mesajında da dile getirdi.

Schulz mesajında "Bay Erdoğan Alman tutukluları serbest bırakmadığı takdirde, AB Türkiye'yle Gümrük Birliği'nin genişletilmesi hakkındaki müzakereleri durdurmak zorunda" diye yazdı. 

MERKEL'DEN GÜMRÜK BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Almanya Başbakanı Angela Merkel de geçtiğimiz günlerde "Anlaşmayı güncellemeyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

"ERDOĞAN BAŞKA DİLDEN ANLAMIYOR"

Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmemesinin Türkiye'yi olumsuz yönde etkileyeceğine iddia eden Schulz, "Ancak Erdoğan'ın başka bir dilden anlamadığını" küstahlığında bulundu.

AVRUPA BİRLİĞİ ÜZERİNDEN TEHDİT

Schulz, Alman tutukluların serbest bırakılmaması durumunda AB'nin Ankara'ya tam üyelik öncesi yaptığı mali yardımlara son verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

KAYNAK: DEUTSCHE WELLE
YORUMLAR 176
  • izmir 6 yıl önce Şikayet Et
    demokrsiye inanan mahkemelere ve yargılanmasınada inanır sen bu adamları hemen serbest bırak diyemezsin bu ülke krallıkla yönetilmiyor önce gidin demokrasiyi öğrenin
    Cevapla
  • trabzon 6 yıl önce Şikayet Et
    ne çok konuşuyor bu adam
    Cevapla
  • çaldıran 6 yıl önce Şikayet Et
    senin dilin insan dili değil ki Cumhurbaşkanımız anlasın.
    Cevapla
  • uygurlu 6 yıl önce Şikayet Et
    it urur kervan yurur.
    Cevapla
  • mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    genişleme işlemini yapmazsan yapma var olan anlaşma ile şu anda devam ediyoruz geri. bizi mi korkutacakasın. ama biz Almanya'yı korkutuyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar