S-400'ler için Rusya'dan Türkiye'ye şart!

Rusya'nın Türkiye ile yaptığı S-400 sistemi anlaşmasının, Ankara'nın kontratta yazılı tüm ödemeleri yapmasının ardından pratik anlamda hayata geçirileceğini belirtildi.

GİRİŞ 15.11.2017 14:05 GÜNCELLEME 15.11.2017 14:14
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Rusya'nın askeri ve teknik işbirliğinden sorumlu federal ajansı FSVTS'den bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'yle imzalanan S-400 anlaşmasının pratik olarak hayata geçirilmesi, yani sevkiyatın başlaması için Ankara'nın kontratta belirlenen tüm ödemeleri yapması gerektiğini söyledi.

 

Yetkili, kontrata göre, S-400 bataryalarının Türkiye'ye sevkiyatının 2019-2020'de gerçekleştirilebileceğini de ekledi.

Diğer taraftan yetkili, teknoloji transferi yapılıp yapılmayacağı ve üretimin Türkiye'de gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin bir soru karşısındaysa teknolojik işbirliğiyle ilgili meselelere yapılacak ayrı görüşmelerde karar verilmesi gerektiğini söyledi.

ERDOĞAN KAPORANIN VERİLDİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Eylül'de yaptığı bir açıklamada, S-400 füze savunma sisteminin satın alınması konusunda imzaların atıldığını ve Türkiye'nin kaporayı Moskova'ya gönderdiğini açıklamıştı. 

Rus devlet savunma sanayisi şirketi Rostec'in genel direktörü Sergey Çemezov daha sonra yaptığı bir açıklamada, Türkiye ile imzalanan S-400 hava savunma sistemi anlaşmasının tutarının 2 milyar doları aştığını söylemişti.

Ancak kapora ya da anlaşmanın net maliyetine ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmış değil.

Dünyada kullanımda olan en iyi hava savunma sistemlerinden biri olarak gösterilen S-400, insanlı ya da insansız her türlü hava aracının yanı sıra hem kruz hem de balistik füzeleri imha edebiliyor.

Azami menzili 400 kilometre, ulaşabildiği en yüksek irtifa da 30 kilometre olan bu sistem ayrıca, her hedefe iki füze kilitleyerek, eş zamanlı olarak 80 hedefi vurabiliyor.

YORUMLAR 89
  • metin 6 yıl önce Şikayet Et
    dometezle çözülür o iş kolay
    Cevapla
  • 2023 6 yıl önce Şikayet Et
    bulunmaz hint kumasi oldunuz bes senede kirali yapilacak veriyorsan ver yoksa elinde kalicak.
    Cevapla
  • aklıselim 6 yıl önce Şikayet Et
    bizim hemen s400 den daha ıyı bır savunma sıstemı kurmamız lazım alınana kadar bu füzeler bızı vuracak bu adamlar bunun peşindeler al başına çal nato mu ne arıza ise defolup gıdın memleketımden
    Cevapla
  • baybars 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence muhendislerimiz gece gunduz çalişip hem s400 den hemde patriotlardan daha iyisini çalişarak bir senede üretebilir.Hukumet yogun şekilde muhendislerimize bu konuda destek vermeli.Ben muhendislerimize guveniyorum.Yapilamayacak şey değil.
    Cevapla
  • ihsan 6 yıl önce Şikayet Et
    ulen rus vereceksen ver dolandırıp durma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı