İsrail'den sözde Ermeni soykırımı açıklaması

ABD'nin skandal Kudüs kararı sonrası, İsrail-Türkiye hattında ilişkiler gerilirken Liberman, 1915 olaylarıyla ilgili soruya verdiği cevapta, 'görüşümüz değişmedi' dedi.

İsrail'den sözde Ermeni soykırımı açıklaması
İsrail'den sözde Ermeni soykırımı açıklaması
GİRİŞ 19.12.2017 21:17 GÜNCELLEME 19.12.2017 21:18
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman bir soru üzerine, sözde 'Ermeni Soykırımı' konusunun İsrail'in Türkiye konusundaki pozisyonunu somut olarak etkilemediğini' söyledi.

"SOYKIRIM OLARAK TANIMAMIZ ŞU AN SÖZ KONUSU DEĞİL"

Azerbaycan merkezli 'news.az' sitesinin haberine göre Liberman RTV TV kanalına verdiği röportajda sözde 'Ermeni Soykırımı'nı tanımanın şu anda kabul edilemez olduğunu söyledi.

Liberman açıklamasında "Bence tamamen tarihsel, tartışmalı ve teorik olan bu konuyu eşelemenin kabul edilebilir olduğunu düşünmüyorum. Bunun İsrail'in Türkiye konusundaki mevcut pozisyonunda somut etkisi olduğunu düşünmüyorum" dedi.

MUHALEFETTEKİ PARTİ 1915 TASARISINI PARLAMENTOYA SUNACAK

İsrail, sözde 'Ermeni Soykırımı'nı tanımayan ülkeler arasında. Öte yandan muhalefetteki Yeş Atid (Gelecek) partisi Ermeni Soykırımı'nı resmi olarak tanımayı teklif edecek bir tasarıyı İsrail parlamentosuna (Knesset) sunmaya hazırlanıyor.

Partinin lideri Yair Lapid konuyla ilgili açıklamasında 'Ermeni Soykırımı'nı uzun zaman önce tanımalıydık" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 51
  • Dadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde parlementomuzda fransanın ve şsrailin soykırım yaptığını ifade eden tasarıyı geçirmeliyiz, kısasa kısas
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Her iblisliğin altında siyonizm var.
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizi sözde ermeni soykırımı ile itham eden veya koz olarak kullanmaya çalışan tüm devletlerin geçmişinde yapmış oldukları soykırımlar gün gibi ortadadır, Siz peygamber katili ve Allah' ın lanetli kavmi siz şu anda Filistin' li soykırımı yapıyorsunuz.
    Cevapla
  • YAHUDİ DÜŞMANI 6 yıl önce Şikayet Et
    endülüsü yıktınız. sizi koruyup kurtaran osmanlıya ihanet ettiniz. türkiye sizi yıkacak bekleyin
    Cevapla
  • son osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    osmanlıda 2 tane grup sürekli çekişme halindedir. 1. grup ispanya endülüs devletini yıkan daha sonra ispanyollardan kaçıp osmanlıya sığınan yahudiler. 2. grup ise tebayı sadıka denilen ermeniler. 1515 olaylarında ermenilerin yerli halka saldırması sonucu Bölgeden göç ettirilmiş bu göç esnasında ENDÜLÜS EMEVİLERİNİ YIKAN YAHUDİLER yapacağını yaparak ERMENİLERİ KATLETMİŞTİR. olan budur. belgeler bunu göstermektedir. ERMENİLERİ İSYANA TEŞVİK EDEN İSE HAÇLI TERÖR OKULLARI ve abd denen TERÖR ÜLKESİDİR
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölen borçlusunun mezarını açtı, mezarı ateşe verip canlı yayın yaptı!
AK Parti'de vekillere sosyal medya uyarısı: Daha hassas olun