John Kerry'den Müslüman Kardeşler'e çirkin suçlama

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Mısır'da yaşan olaylarla ilgili "Müslüman Kardeşler Mısır'da devrimi çaldı" sözleri ile çirkin bir suçlamada bulundu.

John Kerry'den Müslüman Kardeşler'e çirkin suçlama
John Kerry'den Müslüman Kardeşler'e çirkin suçlama
GİRİŞ 21.11.2013 11:47 GÜNCELLEME 21.11.2013 13:23
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Daha önce Mısır'daki askeri darbeyi 'Demokrasinin restore edilmesi' olarak niteleyen John Kerry bu kez de devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler'i 'Devrimi çalmakla' suçladı.

El Arabiya TV'nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı Denizaşırı Güvenlik Danışma Konseyi'nin dünkü toplantısında konuşan Kerry, Mursi yönetimi hakkındaki en sert açıklamalarından birini yaptı. Kerry, eski diktatör Hüsnü Mübarek'i deviren gösterileri kastederek, şöyle dedi:

"Tahrir Meydanı'ndaki çocuklar hiçbir dini veya ideolojik güdüyle hareket etmemişti. Onlar biraz eğitim, iş ve gelecek fırsatı talep etmiş ve kendilerini bu fırsatlardan yoksun bırakan yolsuzluklara batmış bir hükümetten kurtulmak istemişti. Bunun için tweet'ler attılar. Facebook'tan birbirleriyle konuştular. İşte devrim böyle gerçekleşti. Ancak, bu devrim en iyi örgütlenmiş tek bir örgüt; yani Müslüman Kardeşler tarafından çalındı."

Kerry geçen Ağustos ayında da, ordunun Mursi yönetimini devirmesini 'Demokrasinin restorasyonu' olarak nitelemişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 20
  • metin bayındır 10 yıl önce Şikayet Et
    Senin bu dediğine. Yahudi güdümündeki medya ile birlikde saflaştırdığınız ABD vatandaşı inanır belki.
    Cevapla
  • Huseyin Yeter 10 yıl önce Şikayet Et
    EMPERYAL BEZIRGAN. Devrim, helede halk devrimi secim ve oylarla calinmaz. Devrim darbelerle calinir. Devrimi calanlar darbeyi yapanlar ve arkasindaki guclerdir.
    Cevapla
  • asabi adam 10 yıl önce Şikayet Et
    asıl hırsız sizlersiniz... HALKIN GELECEĞİNİ, DEMOKRASİSİNİ ELLERİNDEN ÇALDINIZ.... bizimkilerin de zihinlerini boşaltmışsınız. DOLU GÖZÜKÜYOR, AMA BOŞ SES ÇIKIYOR..
    Cevapla
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a re re re re re. http://www.dw.de/popups/mediaplayer/contentId_16085265_mediaId_17243140 böyle önemli bir haber neden türk haber sitelerinde yok !!! Hiçbir ülke, Suriye'nin kimyasal silahlarını kendi topraklarında tasfiye etmeye yanaşmıyormuş. Her ülke kapasitesi oranında işe el atsa, tamamdır . DW haftalık aylık haber yapıyor . Bu haber kaç gündür orada acaba . Suriye'ye girilmedi emir cümlesi şu idi : ''Eger suriyenin türkiyeyi vurma ihtimali yüksekse, o zaman, alternatif çözümle devam edilir .''. Bu gün itibari ile süreç çok uzamıştır . Böyle bir bedel ödemek gerekirse, ödenir . Müdahale edilir . Ama şu atlanacak haber mi? Adamlar kimyasalları yok etmek için, ülke arıyor . Orada mahsur kalmış insanlar suriyeden şamdan çıkmak için koridor talep ediyor.Can ve namus güvenkiği teminatı istiyor . Belki o izlediğim videodaki anne şimdi açlıktan öldü ! Koridoru ruslar sağlayabilir, 3.taraf olarak ...
    Cevapla
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a re re re. Chp'de garanti yere aday çokmuş :) sözünün sonundaki smile'ın anlamı arkadaşım, milletvekili ve birçok adayın olacağının emredildiğini, CHP'de Garanti Yere Aday Çok başlığının bile, 1 seneden önce emirle yaptırıldığını bilmekten aciz biri bana laf yetiştirmesin !!! Bak birader turgay gülerle, çeliğin konuk olduğu proğramda, ikisininde, konuşmasındaki her harf her noktaya kadar, emirle yaptırılmıştır . İkisinin karekterine uygun cümleleler . senin vazifen ağzı açık proğramı izlemektir !!! Bunun gibi. Proğramlarını izlemeyiz . Birşey yapılacak dendimi, 1 gün 2 gün 3 ay 6 ay sonra, arada olanlar, yaptırdığımız şeyi izletirler mutlaka . dün yine tuhaf bir günümdü . böyle 10 küsür kadar şey izledim . trt haber muhabirinin eyüp camide bacakları felçli amcanın haberi gibi . O haberdeki tüm içerik tarafımdan biliniyordu aylar önce .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 18 ile son dakika uyarısı: Sel ve doluya dikkat!
'Ekrem İmamoğlu'na karşı Özgür Özel mi öne çıkartılıyor?'