Londra dünyada en iyi ikinci öğrenci kenti

İngiltere'nin başkenti Londra Paris'ten sonra dünyada en iyi ikinci öğrenci kenti seçildi.

Londra dünyada en iyi ikinci öğrenci kenti
Londra dünyada en iyi ikinci öğrenci kenti
GİRİŞ 21.11.2013 14:37 GÜNCELLEME 21.11.2013 14:37

Yüksek öğrenim kurumlarının eğitim kalitesi, öğrenci yaşam maliyeti ve standartları, yabancı öğrenci oranı gibi kriterler dikkate alınarak hazırlanan, "QS En İyi Öğrenci Kentleri" listesinde, Paris ve Londra'yı sırasıyla Singapur, Sidney, Zürih, Melbourne, Hong Kong, Boston, Montreal ve Münih takip etti.

Paris'te eğitim masraflarının ve öğrenci hayatının Londra'ya göre daha ucuz olması dolayısıyla, 22 üniversitenin bulundugu Londra'nın sıralamada Paris'ten sonra geldiği bildirildi. Araştırmada Londra "küresel akademinin kalbi" olarak tanımlanarak, İngiltere'nin başkentinde "British Library" gibi "birinci sınıf olanaklar" bulunduğu belirtildi.

Birleşik Krallık'taki Manchester ve Edinburgh şehirleri de "En İyi Öğrenci Kentleri" sıralamasında ilk 50'ye girebildi. Manchester 29'uncu, Edinburgh ise 32'nci sırada yer aldı.

Sıralamada yer almak için şehirlerin nüfusunun 250 binden fazla olması ve "QS Dünya Üniversiteleri" sıralamasına giren en az iki üniversitesinin bulunması gerekiyor. Dünya Üniversiteleri sıralamasında bu yıl Londra'dan üç üniversite ilk 20'ye girmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor