Rusya'dan bomba Türkiye iddiası!

Karadeniz'de sular ısınırken Rusya'dan akşam saatlerinde oldukça şaşırtıcı bir Türkiye iddiası ortaya atıldı.

Rusya'dan bomba Türkiye iddiası!
Rusya'dan bomba Türkiye iddiası!
GİRİŞ 02.03.2014 19:40 GÜNCELLEME 03.03.2014 09:58
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alan habere göre; Çin, Türkiye'yi NATO gemilerini Boğaz'dan geçirilmemesi için ikna etti.

Çin'in üst düzey yetkililerinin Türkiye yönetimiyle bir diyalog gerçekleştirerek NATO gemilerinin Boğaz'dan geçmesine izin vermemesi için ikna ettiği öne sürüldü. Rusya'nın Sesi Radyosu'nda yer alana habere göre Çinli diplomatlar, Başbakan Erdoğan'ı ikna etmeyi başardıklarını düşünüyor.

NE DOĞRULADILAR, NE YALANLADILAR

Öte yandan Kontinentalist gazetesinin verdiği habere göre Çin temsilcileri, bu bilgiyi doğrulamayı veya yalanlamayı reddetti.

Diplomatik kaynaklar ayrıca Çin'in, BM Güvenlik Konseyi'nin Ukrayna'daki durumunun konuşulacağı toplantıda Rusya karşıtı herhangi bir kararı bloke edeceğini bildirdi.

İngiltere, BM Güvenlik Konseyi'ni Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere acil toplanmaya çağırmıştı. Rusya, bu toplantıya katılamayacak. Gazeteciler ve uzmanlar, ABD'nin Irak, Libya ve 1983 yılında Grenada'ya askeri müdahale için BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını göz ardı ettiğini hatırlattı.
Ukrayna konulu acil toplantı Brüksel'de de yapılacak. Euromaydan'ı aktif bir şekilde destekleyen Avrupa Birliği'nin dışişleri bakanları toplanacak.

Çin ve Rusya, daha önce BM Güvenlik Konseyi'nde birlikte NATO'nun Suriye'ye askeri müdahalesine ilişkin kararı bloke etmişti ve Libya üzerinde uçağa yasak bölgenin oluşturulması kararını son ana kadar veto etmişti.

 

YORUMLAR 32
  • Muhammed Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    Rusya dost değil. Putin dikdatör. Şangay beşlisinde bize yer yok...
    Cevapla
  • Ahmet Akan 10 yıl önce Şikayet Et
    stratejik ortak Rusya. Rusya Kırım'ı rehin alarak AKP' ye 'make your choice' diyor. Ya AKP'nin altına dinamitleri koyan Amerika-İsrail ile herşeye rağmen siyasete devam edersin, önce Kırım ölür sonra sen ya da bundan sonra Rusya - Çin' in yoldaşı olursun diyor bence. Burda takınacağımız tavır AKP nin artık kuzey Irakta silahlarını kaybeden, heronlardan Amerikanın süzgecinden geçip Türkiye'ye gecikmeli görüntü veren stratejik ortak denilen ancak bize silah satmakta naz yapan, sattığı silahlarıda çipli satan Amerikanın değil, Rusya'nın yanında yeni bir dış politika oluşturulmasının temel atma töreni olarak görüyorum.
    Cevapla
  • Temiz Bey 10 yıl önce Şikayet Et
    Biz şayet suriye ile çatışaydı Nato bize yardım etmeyecekti !. sadece savunma amaçlı Patriyotları göndediler hepsi o kadar ! bu yüzden NATO dan ayrılmalıyız !
    Cevapla
  • mevhibe inal 10 yıl önce Şikayet Et
    Yalancı çoban... Abede Rus işgalinde kahraman Afganlı mücahitlerin yanında olmalıyız dedi. Kendi 13 yıldır orada. Saddamı yok ederken arkamda olursanız, Filistin sorununu çözerim dedi. Petrol-Merkez Bankası gitti, sorun daha büyüyerek ortada. Özgürlük götürüyorum dedi, nereye el attıysa millet birbirini yiyor.
    Cevapla
  • murat ethem 10 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE NATODAN ÇEKİLMELİDİR. paralel yapı denen cemaatin en zayıf noktalarından biri de türkiyenin batıdan uzaklaşmasıdır. türkiye bir an evel natodan çıkıp iran, rusya ve çin ile ortak hareket etmelidir. aksi halde türkiyeyi libyadan, ıraktan, suriyeden daha beter hale getirecekler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması!
Yiğidolar pes etmedi! Fenerbahçe 90+4'te yıkıldı