Nasrallah: Batı ve Arap dünyasına kalsa...

Nasrallah, Batı ve Arap dünyasına kalsa, İsrail'e 'fırsatını bulmuşken işlerini bitirin' diyecekler." dedi.

Nasrallah: Batı ve Arap dünyasına kalsa...
Nasrallah: Batı ve Arap dünyasına kalsa...
GİRİŞ 25.07.2014 19:30 GÜNCELLEME 25.07.2014 21:08
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin, ''Filistinlilerin zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir'' dedi. 

Lübnan'ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye’de, ''Dünya Kudüs Günü'' etkinlikleri kapsamında konuşan Nasrallah, "Eminim bazı Arap liderler, Netanyahu'yu arayıp 'saldırılara devam et' diyorlar. Böylece direnişin başarısını engellemeye çalışıyorlar.  Üzücüdür ki bazı Arap medyası Filistinli çocukları öldüren İsrail askerlerine karşı duygusal yaklaşım gösteren haberler üretiyor. Ordusuna güvenemeyen İsrail, Filistin direnişini kırmak için saldırılarını çocuk ve kadınları öldürmekle başlattı" ifadesini kullandı.

"Irak'ta kilise ve camilerin yıkılmasının Kudüs'teki Mescid-i Aksa'nın yıkılışına zemin hazırlamasından korkuyorum" diyen Nasrallah, "Irak Şam İslam Devleti örgütü (IŞİD), Irak'ta cami, klise ve peygamber türbelerini hadef alıyorsa İsrail neden Mescid-i Aksa'yı yıkmasın" değerlendirmesinde bulundu.

Nasrallah, İsrail'in İslam ülkeleri arasında kargaşa ve husumet meydana getirerek, Filistin davasının unutulmasına ve halkının siyasi, askeri ve psikolojik olarak yalnızlaştırılmasına çalıştığını öne sürdü.

Hasan Nasrallah, Hizbullah'ın her zaman Filistin halkı ve tüm Filistinli direnişçilerin yanında yer alacağını belirterek, "Filistinlilerin zaferi bizim zaferimiz, hezimetleri bizim hezimetimizdir... Gazze'de hedef sadece Hamas değil, bütün Filistinli direniş gruplarıdır. Batı ve Arap dünyasına kalsa, İsrail'e 'fırsatını bulmuşken işlerini bitirin' diyecekler" diye konuştu.

YORUMLAR 14
  • fatih pınar 9 yıl önce Şikayet Et
    pislik. bir pisliğin iki yüzlülüğünün sinsiliğinin şahidi oluyoruz,sanki kendisi eline fırsat geçince müslüman öldürmekten çekinen masum biri kılığına nasılda girebiliyor,ulan çok adamsan saldır da bir cephe açsana kuzeyden ? olmaz değilmi? tüm gazzeliler ölene kadar olmaz değilmi? nasıolsa onlar sizden değil değilmi size göre? mezhep faklı olunca dinde farklı sizce değilmi adi herifler,allah hesabını soracak,lafa gelince israil kahrolsun değilmi?
    Cevapla
  • Ruhi Kara 9 yıl önce Şikayet Et
    BENDE BU ADAMDAN BİRŞEY ANLAMIYORUM. Arapları ve medyasını eleştiriyosunda seninde bir şey yaptığını görmedik Aksine Suriyede çocuk öldürdün kadın öldürdün müslüman öldürdün
    Cevapla
  • Z.Altundal 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH(C.C)'nun ipine sarılın ve parçalanmayın(ayet). Buradaki arkadaşlara bakıyorum da ayetin tam tersini yapıyorlar.Şİi ve Sunni diye ayrım yapıyorlar.Çok büyük bir günah işliyorsunuz.Ayrıca Şiiler arasında bu ayrımı yapanlar elbette var ve onlar bu günahı işliyor diye sizin de işlemeniz gerekmiyor.Yahudiler 71 fırkaya ayrılmalarına rağmen çoğu Arzı Mev'ud için yapılanları destekliyorken biz Müslümanlar hala İngilizlerin 18.ve 19. yy'daki ayrışma fitnelerine dalıyoruz.Yazık.Suriye konusu yanlış biliyorsunuz.Kısaca özetleyelim.2009 yılındaki küresel ekonomik kriz Türkiyeyi teğet geçmişti sebebi BOP'a destek olan ve İrana düşman olan bazı Arap liderlerinin Türkiyeye gönderdikleri paralardır.O paraların-yatırımların Araplardan geldiğini şimdi başbakan danışmanı olan Yiğit Bulut da açıklamıştı.Araplar o paraları İranı bu bölgede yalnız bırakmak ve gelecekte BOP çerçevesinde dizayn etmek için Türkiyeyi yanlarına almak amacıyla verdiler.Türkiye de Fransanın Libyayı kolayca yutması gibi Suriyeyi yutacağını sandı ve sonuç ortada.Anlayın artık.
    Cevapla
  • halit yusufoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    menfaat örtüşmesi. zamana ve mekana bağlı bir menfaat buluşması varsa böyle konuşulur tabii...
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Nasrallah sen önce Suriye de katlettiğin Müslümanların hesabını ver . 1 Aydır nerelerdeydin? Rabbim hepinizin belasını verecek çok yakında. çünkü vadedilen o gün çok yaklaştı. İsraille birlikte siz uşaklarıda yok olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü