Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı

Osmanlı döneminden kalma Balkanların en büyük camisi olma özelliğine sahip olan tarihi Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı.

Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı
Sinan Paşa Camii'nde Türkçe vaaz yasaklandı
GİRİŞ 28.12.2014 18:03 GÜNCELLEME 28.12.2014 18:03

Türkiye Cumhuriyeti TİKA tarafından onarılan ve dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açılan Kosova'nın tek Türkçe vaaz veren camisinde, bundan böyle Cuma namazında Türkçe hudbe okunmayacak ve vaaz verilmeyecek.

Türk dilinin resmi dil olduğu Prizren'deki Sİnan Paşa Camii'nde Türkiye Cumhuriyeti Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından görevlendirilen İdriz Keskin Hoca DHA'ya yaptığı açıklamada, kararın Prizren İl Müftüsü Lütfü Balık tarafından alındığını ancak bu kararın en kısa zamanda düzeltilerek geri çekileceğini umduğunu söyledi.

Kararın Emin Paşa Camii'nin onarıma girmesi ardından caminin imamı olan Davut Lezi'nin Sinan Paşa'ya imam olarak görevlendirilmesiyle başladığı belirtildi.

Prizren İl Müftüsü Lütfü Balık imzalı kararda, vaazların sadece Arnavut dilinde yapılacağı yer alıyor. Kararın ikinci maddesinde aynen şu ibareler yer alıyor: "Davut Lezi, 'Sinan Paşa' Camii'nde Cuma hutbe vaazlarını Arnavutça yapmakla yükümlüdür, Türkiye'den görevli imamın isteğine bağlı ezan öncesi vaaz verebilir" deniliyor.

Konuyla ilgili namaz sonrası mikrofonlarımıza konuşan Sinan Paşa Camisi cemaati, alınan karara tepkili. Tek Türkçe vaaz verilen Sinan Paşa Camii'nde böyle bir kararın alınması 'saygısızlık' olarak nitelendirildi.

Konuyu gündeme taşıyan Kosova Demokratik Türk Partisi - KDTP Fİkrim Damka da, konunun takipçisi olduklarını ve durumu gerekli mercilere söylediklerini ifade etti.

DHA'ya konuşan Damka şunları söyledi: "Bu karar Prizren'deki multü etnik halkın yani Türk, Arnavut ve Boşnak halkalrının hiçbir zaman din açısından sorun yaşamamasına rağmen birilerinin bu kararı alması sanki topluluklar arası fitne ve fesat amaçlamaktadır."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri