Papa'dan şaşırtan Charlie Hebdo açıklaması

Charlie Hebdo saldırıyla ilgili açıklama yapan Papa Francis, İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz dedi.

Papa'dan şaşırtan Charlie Hebdo açıklaması
Papa'dan şaşırtan Charlie Hebdo açıklaması
GİRİŞ 16.01.2015 04:09 GÜNCELLEME 16.01.2015 07:33
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Papa "Düşünceyi ifade etmenin de sınırları vardır" dedi, şöyle örneklendirdi: Eğer arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. İnsanların inançlarıyla dalga geçemezsiniz.

Filipinler'e yapacağı ziyaret için uçakta gazetecilere açıklama yapan Papa Francis Charlie Hebdo katliamıyla ilgili konuştu. Düşünceyi ifade etmenin bazı sınırları vardır. Özellikle bir insanın inancına hakaret edilmesi ya da alay edilmesi durumunda” diyen Papa, düşünceyi ifade özgürlüğünü temel bir insan hakkı olduğunu ancak herkesin düşüncesini ifade ederken kamu yararını gözetmesi gerektiğini söyledi.

Daily News’da yer alan habere göre Papa duruma ilişkin ziyaretlerinde kendisine eşlik eden Alberto Gasparri üzerinden bir örnek verdi ve “Eğer iyi arkadaşım Dr. Gasparri anneme küfrederse bir yumruk yemeyi bekleyebilir. Bu çok normaldir. Kimseyi provoke edemezsiniz. Kimsenin inançlarına hakaret edemezsiniz. Kimsenin inançlarını dalga konusu yapamazsınız.” dedi. 

YORUMLAR 76
  • bayburtlu 9 yıl önce Şikayet Et
    ulen adam hristıan,,,nereden gelir aklınıza papa gizli müslümanmı. doğru olanı söyledi sadece hep yalanmı söylemeli,demekki papalarda doğru söyler. ))
    Cevapla
  • ekral 9 yıl önce Şikayet Et
    bazi yayinkurumlari malesef papa kadar olamadi.
    Cevapla
  • ekrem kehribar 9 yıl önce Şikayet Et
    sövene dilsiz,dövene elsiz,sen derviş olamazsın yunus.Peygamberimize en büyük hakaret üzerimizdeki musibet,faiz ile yönetilmektir.
    Cevapla
  • dadaş 9 yıl önce Şikayet Et
    bizdeki sözüm ona cemaat geçinen çeteye iyi yumruk yedi türkiyde etek giyen yazarlara yumruk gibi nakavt zaman gazetesine balyoz gibi yumruk papa kadar bile olamadınız vesallam
    Cevapla
  • ayşe 9 yıl önce Şikayet Et
    din için insan öldürülmezde demiş ama nedense sitenizde konuşmanın bu kısmı belirtilmemiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu