Başörtülülere ''direksiyon yasağı'' girişimi

Belçika'nın ırkçı ve İslamofobik Flaman Menfaati Partisi, başörtülülerin otomobil kullanmalarının yasaklanması için Meclis'e tasarı sundu.

Başörtülülere ''direksiyon yasağı'' girişimi
Başörtülülere ''direksiyon yasağı'' girişimi
GİRİŞ 16.01.2015 21:18 GÜNCELLEME 16.01.2015 21:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Flaman Menfaati'nin eski başkanı Filip Dewinter ve arkadaşlarının sunduğu tasarıda, başörtüsünün, sürücülerin görme ve duyma yeteneğini azalttığı öne sürüldü.

Dewinter, sürücülerin direksiyon başında telefonla konuşmalarına, mesaj yazmalarına ve yemek yemelerine güvenlik gerekçesiyle izin verilmediğini belirterek, aynı yasağın yan görüş açısını kısıtlayan başörtüsü için de geçerli olması gerektiğini savundu.


Hollandalı ırkçı Geert Wilders liderliğindeki Özgürlükler Partisi, 2007 yılında benzer gerekçelerle sürücülere başörtüsünün yasaklanması girişiminde bulunmuş, fakat sonuç alamamıştı

Trafik uzmanlarına göre ise başörtüsü, bere ve benzeri kıyafetler sürücüler için herhangi bir risk oluşturmuyor.

Bu arada Flaman Menfaati Başkanı Tom Van Grieken, Flaman bölge parlamentosunda Paris saldırılarının görüşüldüğü oturumda yaptığı konuşmada, "Her şeyin adını doğru koymalıyız ve sorunları kökten çözmeliyiz. Sorun İslam'dır" ifadesini kullandı.

Grieken konuşmasında, aynı renk ve ebatta 2 Kur'an-ı Kerim'i havaya kaldırarak, "Biri ılımlı Müslümanların, diğer kopyası cihadist ve teröristlerin Kuran'ı. (İkisi aynı olduğuna göre) Sorun İslam olabilir mi?" dedi.

YORUMLAR 26
  • hüseyin 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman bayana yaşama hakkı yok bazı bazı cahil cühelaya göre. bence başörtülelere değilde beyni örtülülere trafik yasaklansın.
    Cevapla
  • Yeniçeri 9 yıl önce Şikayet Et
    Şeriatın Hüküm Sürdüğü Yerde Kadınlar Araba Kullanamaz
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    otobüse bindir onzaman sen
    Cevapla
  • aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    adamlarin kendi ülkesi istediklerini yaparlar. Zaten bu daha isin baslangici, müslümanlari asimile edeceklerine dair isaretler bunlar. Daha cok sey yasayacagiz ve en sonunda istemeyen ülkelerimizi terk etsin diyecekler. Evet büyük sova hazir olun. islamcilar avrupanin en büyük korkulu rüyasi oldu. Geri dönüsü olmayan bir yoldayiz. En sonunda Erdogan da Netyahu gibi " ülkenize dönün" diyecek.
    Cevapla
  • YoZGATLIM 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam ozaman sorun yok bizim hatunlarin araba kullanmayacaklarini varsayalim ama peki kendi carsafli Rahibeleri ne yapacaklar veya sapka, hoter kullanan misyonerler ne yapacaklar güvenlik kanunuysa onlar icinde gecerli olmayacakmi? tavsiyem direk avrupa insan haklari mahkemesine gitmeleri
    Cevapla
  • bekir 9 yıl önce Şikayet Et
    birakin araba sürmesini disari cikmasi caiz degil bayanlarin.tarkan kardesim hakli
    Cevapla
  • Ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Vayyy Vayyy !! Dışarı çıkması dahi he ! Vayy be ! Kadınları İslam aşağılamadı, kendi müslüman diyen, sizin gibi cahiller aşağıladı. Bırakın kadınları, siz yorganın altından çıkmayın, o yüz yok sizde !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı