Tüm dengeleri alt üst edecek 'Suriye' iddiası

Suudi Arabistan'ın flaş teklifinin ardından Riyad'ın Suriye'de DAEŞ ile mücadele için 150 bin kişilik ordu hazırladığı ileri sürüldü.

Tüm dengeleri alt üst edecek 'Suriye' iddiası
Tüm dengeleri alt üst edecek 'Suriye' iddiası
GİRİŞ 07.02.2016 05:11 GÜNCELLEME 07.02.2016 20:29
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak komuta merkezi oluşturulacağı da belirtildi.

Suriye'de rejim güçleri stratejik bölgelerde Rus hava desteğiyle ilerlerken Suudi Arabistan'ın DAEŞ ile mücadele kapsamında Suriye'ye 150 bin askerlik ordu gönderme programı yürüttüğü iddia edildi. CNN Arabic kanalının ismini gizli tuttuğu Suudi yetkililere göre çoğunluğunu Suudilerin kişilerin oluşturduğu orduda Mısır, Ürdün ve Sudan askerleri bulunuyor.

Türkiye, Fas, Katar, Kuveyt, Bahreyn ve BAE de gerekli eğitimleri verdikten sonra operasyona katılmak üzere S. Arabistan'a birlikler gönderecek. Suriye'nin kuzeyine Türkiye üzerinden girecek birliklerin yürüteceği operasyonlar için ortak bir komuta merkezi oluşturulacağı da ileri sürüldü. Asya ülkelerinden Malezya, Endonezya ve Brunei'nin de orduda yer alacakları ancak bu üçlü gücün, ayrı bir komutanlığa dahil olacağı bildirilirken ayrıntılarla ilgili henüz bilgi verilmediği de kaydedildi. 

TEKİNİ SAĞ BIRAKMAYIZ

Suudi Arabistan'ın Suriye'de DAEŞ'e karşı savaşmak için kara gücü göndermeye hazır olduklarını açıklamasından sonra Bahreyn, Riyad yönetimiyle birlikte Suriye'ye yönelik askeri harekat için hazır olduklarını bildirdi. Bahreyn'in İngiltere büyükelçisi Favaz bin Muhammed yaptığı açıklamada, terörizme karşı uluslararası koalisyona katılmak için ''Suudiler ile uyum içinde'' çalışacaklarını belirtti.

Öte yandan Rusya Duma Meclisi Sözcüsü, Pavel Krasheninnikov, Suudi Arabistan'ın Suriye'ye kara birlikleri sevk etmesinin resmen savaş ilanı olacağını söylerken İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Suudi Arabistan'ın Suriye'de bir kara harekatı düzenlemek için cesaretinin olmadığını iddia ederek, ''Olur da gönderirlerse tekini sağ bırakmayız'' dedi. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 66
  • ozgur 8 yıl önce Şikayet Et
    millet kafayı yemiş burda iran sokmaz suudileri suudilerle kuyuya inilmez iranla bir şekilde anlaşmak lazım
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne diyorsun? sanki ortadogulu deyilsin? Iranin buyukleriyle anlasmak lazim.
    Cevapla
  • Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkleride o orduya gönüllü dahil edin.iranlilarida,ruslarida,esadi ve sülalesinide kafalarini siriklara asip tüm dünyaya ibretlik gösterelim hanyayi konyayi
    Cevapla
  • Damar 8 yıl önce Şikayet Et
    İran kendine yeni bir din bulmuş, hıristiyan şia
    Cevapla
  • mesut 8 yıl önce Şikayet Et
    500 yil onceden kurulmus
    Cevapla
  • veysi 8 yıl önce Şikayet Et
    ABD uşakları kendilerine verilen rolü oynuyor! Müslüman ve bağımsız olsaydınız Filistin'e sahip çıkardınız.
    Cevapla
  • öm of 8 yıl önce Şikayet Et
    iran askerleri demek ki deaş mı oluyor şimdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak