Ekvador'da 7,8 büyüklüğünde deprem: 77 ölü!

Güney Amerika ülkelerinden Ekvador'un kuzeybatı kıyı kesiminde 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi 77 kişi hayatını kaybetti

GİRİŞ 17.04.2016 08:49 GÜNCELLEME 17.04.2016 17:10
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezinden yapılan açıklamada, yaklaşık 40 saniye süren ve yerin 19 kilometre derinliğinde gerçekleşen depremin merkez üssünün, limanların bulunduğu seyrek nüfuslu Muisne kıyı şehrinin 27 kilometre açıkları olduğu belirtildi.

Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas, depremde şu ana kadar 77 kişinin yaşamını yitirdiğinin tespit edildiğini bildirdi.

Depremde ayrıca liman kenti Guayaquil'de en az bir ev ve üst geçidin çöktüğü ifade edildi.

Merkez üssüne yaklaşık 170 kilometre uzaklıktaki başkent Quito'da da depremin hissedildiği öğrenildi. Güçlü sarsıntı nedeniyle halkın sokaklara çıktığı ve depremin ardından birçok mahallede elektrik kesintisinin yaşandığı kaydedildi.

TSUNAMİ UYARISI YAPILDI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi de tsunami tehlikesine karşı halkı uyardı. Komşu ülke Peru'da da tsunami uyarısında bulunuldu.

Ekvador, Güney Amerika'nın batısında, Pasifik okyanusu ile Kolombiya ve Peru arasında yer alıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • serdar Tüccar 8 yıl önce Şikayet Et
    Zülüm ve zina her türlü günah ahlaksızlık çoğaldı bunlar olacak, ben istanbulda oturuyorum nisan ayı bitecek nerdeyse bir damla yağmur rahmet inmedi dikkat ettiyseniz,Allah sonumuzu hayreylesin.
    Cevapla
  • selin 8 yıl önce Şikayet Et
    bu deprem iran ya da türkiyede olsaydı şehrin %50 si giderdi..
    Cevapla
  • selim Özek Van 65 8 yıl önce Şikayet Et
    O zaman kentleşmenin karşısında değil yanında duralım
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    Hortum firtina selller depremler vs her cesit gazap inmeye devam edecek Allaha siginin aksi yakip yikacak ucuracak gomecek biz soyluyoruz demedi diyemezsiniz sonra.Allah helak edecek cok yeride kisiyide ben hic bir tarih kitabinda bu kadar zalimlik ve sapkin ve sapik dunya devri.muslumanlari koru yarabbi.
    Cevapla
  • hayati 8 yıl önce Şikayet Et
    hak cevap verecegim soru yanlis sorulmus. sorun soyle olmaliydi sence en cok ALLAH tan korkan topluluk hangisidir.!!! din ALLAH katinde tekdir islam baska din yok. kavim veya kabile diye sorsan oda yanlis soru olur. topluluk veya kimler diye sorsan, muminler diye cevap veririm. biz agzimiza gelipte isevi dini musevi dini diyoruzya laf gelisi esasta onlarinki din degil batil ile karismis tahrif olmus bir inanc turudur. din sadece tektir islam cevabinda islam dinidir.
    Cevapla
  • hak 8 yıl önce Şikayet Et
    sence allahtan en cok korkan ve en cok sığınan hangi din
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi
Devletimizin Kuzey Siyaseti İlham Alınan Kavrama Dair