Başkanlığı bıraktıktan sonra bu evde yaşayacak!

ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık görevini devrettikten sonra Washington’da yaşamaya devam edecek.

Başkanlığı bıraktıktan sonra bu evde yaşayacak!
Başkanlığı bıraktıktan sonra bu evde yaşayacak!
GİRİŞ 26.05.2016 10:22 GÜNCELLEME 26.05.2016 10:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Obama; 9 yatak odası, bir egzersiz odası ve 8 banyosu bulunan 4.3 milyon dolarlık bir evi kiraladı.

ABD Başkanı Barack Obama, Kasım ayında yapılacak başkanlık seçiminin ardından koltuğunu yeni bir başkana devredecek. Başkanlık konutu Beyaz Saray’dan da ayrılacak olan Obama’nın yeni evi belli oldu. ABD Başkanı, 9 yatak odası, bir egzersiz odası ve 8 banyosu bulunan evde yaşayacak. Obama’nın kiraladığı 8 bin 200 metrekare alan üzerine kurulmuş olan bu evin değeri ise 4.3 milyon dolar, yani yaklaşık 13 milyon lira. Obama, evi Bill Clinton’un basın sözcüsü olarak görev yapan Joe Lockhart’tan aldı.



1928 yılında inşa edilen evin üst karında Obama’nın çalışma odası yer alıyor. Obama’nın başkanlık görevinin ardından hayatını sürdüreceği ev, başkent Washington’da bulunuyor.



Obama’nın bu sıra dışı kararını 14 yaşındaki kızı Sasha’nın lise eğitimini sekteye uğratmak istememesi nedeniyle verdiği ifade ediliyor. Obama, kızı Sasha’nın eğitim gördüğü Sidwell Friends School’a yıllık olarak 36 bin 360 dolar ödüyor. Başkan Obama, verdiği bir röportajda lise eğitimine devam eden birinin naklini başka okula aldırmanın zor olduğunu ifade etmişti.



Joe Lockhart, 1988 yılının Ekim ayından 2000 yılının Eylül ayına kadar Bill Clinton’un basın sözcülüğü görevini yürütmüştü.

YORUMLAR 1
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu abdnin de itibarı filan hiç yok.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?