ABD petrolü PYD'ye verdi!

ABD desteğiyle Suriye’de Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerini ele geçiren PYD, ülkedeki petrol kuyularının üçte ikisinin hakimi oldu

ABD petrolü PYD'ye verdi!
ABD petrolü PYD'ye verdi!
GİRİŞ 06.06.2016 05:57 GÜNCELLEME 06.06.2016 10:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Suriye'nin en büyük petrol rezervlerinin bulunduğu Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerini 2015 yılında ele geçiren PYD, petrol kuyularını da kontrolüne almış oldu. Haseke, Deyr ez Zor ve Rakka bölgelerini, 2012 yılından itibaren Suriyeli muhaliflerin kontrolündeydi. 2014 yılında IŞİD tarafından ele geçirilen bölgeler, 2015 ortasından başlayarak terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolüne geçti.

ÜÇTE İKİSİ KONTROLÜNDE
ABD destekli operasyonlarla, IŞİD'ten alınan Haseke ve Rakka bölgelerindeki petrol kuyuları da PYD'nin oldu. PYD, Suriye'de petrol kuyularının üçte ikisini kontrol eder hale geldi. Söz konusu kuyulardan günlük 400 bin varil petrol çıkarılarak PYD tarafından Suriye rejimine satılıyor. PYD'nin kontrolündeki 2 bine yakın kuyudan çıkan petrol, Rakka'nın güneyinden Humus'ta bulunan rafinelere gönderiliyor. Petrol, IŞİD bölgesinden geçerek işleme tesislerine ulaşıyor.

2 MİLYAR DOLARLIK GELİR
IŞİD bölgesinden geçen (Humus Çölü dahil) petrol sevkiyatı dolayısıyla IŞİD'e geçiş bedeli ödeniyor. Humus'a ulaşan petrol, ardından Rusya'nın kontrolünde bulunan Tartus Limanı'na naklediliyor. Zemle, El Hariri ve Cizel bölgelerinde bulunan petrol ise tamamen rejim tarafından görevlendirilen personel aracılığıyla çıkarılıyor. Personelin maaşlarını rejim öderken, petrollerin çıkarılması için gerekli olan tüm ekipman da yine rejim tarafından karşılanıyor. PYD buradan yıllık 2 milyar dolardan fazla gelir sağlıyor.

YORUMLAR 21
  • Çetin 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD kimin teknesine binerse onun türküsünü söyler. Politikaları sadece çıkar ilişkisine dayalıdır. Böyle bir ülkeden ne dost ne müttefik olur. Bizde abd nin politikalarına sadece ayna tutuyoruz.Ve inanın herkeste bunu biliyor...
    Cevapla
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD kimseye bişi vermez. Biraz sakin olun. Kuyuları onlara nöbet için teslim ettiler.
    Cevapla
  • mrts 7 yıl önce Şikayet Et
    yeni bir haçlı seferidir bu , toprakları bölüp feodal sistemi geri getirecekler ortadoğu da, yönetmesi kolay olur ...
    Cevapla
  • oku yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    Onlar Pkk itlerini üstümüze saldılar. Suriye'de istediklerini yapıyorlar. Nasıl bir asır önce Yunanlıları Egeden üstümüze fino köpeği gibi salıp güneyde istedikleri gibi bir harita çizmişlerdi. Aynısını şimdi yine tatbik ediyorlar.
    Cevapla
  • enes 7 yıl önce Şikayet Et
    suriye ismi yok olucak tahminimce
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi