7.7 büyüklüğünde çok şiddetli deprem!

Latin Amerika ülkesi Şili'de 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

7.7 büyüklüğünde çok şiddetli deprem!
7.7 büyüklüğünde çok şiddetli deprem!
GİRİŞ 25.12.2016 18:02 GÜNCELLEME 26.12.2016 09:01
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Latin Amerika ülkesi Şili'de meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre ölü ya da yaralı olmadığı bildirildi.

Ulusal Acil Durum Direktörü Ricardo Toro, yaptığı açıklamada, ülkenin güneybatısında seyrek nüfusa sahip bölgede gerçekleşen depremde ilk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan bildirilmediğini kaydetti.

Toro, oto yollarda küçük çaplı hasarın tespit edildiğini ve elektrik kesintilerinin yaşandığını belirtti.

Depremin hemen sonrasında yapılan tsunami uyarısının kaldırıldığını bildiren Toro, bölgedeki 4 bin kişinin tsunamiye karşı tedbiren tahliye edildiğini açıkladı.

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, 7,6 büyüklüğündeki depremin başkent Santiago'nun yaklaşık bin 300 kilometre güneyinde yaşandığını açıklamıştı.

Şili'de, 2010'da 8,8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş ve 524 kişi hayatını kaybetmişti.


YORUMLAR 50
  • İlginç! 7 yıl önce Şikayet Et
    Şili'lilere geçmiş olsun. Şu ana kadar kötü haber gelmedi, umarım artık gelmez. Gelelim bizim eğitime. Kapatın bu lisansı veren üniversiteleri. Bilimsellikten uzak eğitim veriyorlar.
    Cevapla
  • Scientist 7 yıl önce Şikayet Et
    Önce araştırılır öğrenilir sonra konuşulur. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz! Bir depremi tetikletmek için ne kadar büyüklükte bir enerji kullanmak gerekir? Bu büyüklukteki enerji kimde var veya hangi teknoloji ile kullanabilecek? Dünya çevresinde bunca uydular varken, herşey elektronik ortamda izlenirken nasıl bir açık saldırıyla uçak düşürülür veya deprem tetiklenir??? Kahve sohbetine dönmüs burası.
    Cevapla
  • İlginç! 7 yıl önce Şikayet Et
    Univetsite de bitirsek eģitim düzeyimiz ne kadar da basir kalıyor. Bu konu üniversitelerimizin egitim kalitesiyle ilgili... Araştırmacı deģil ezberci/hazır alan tarzda gidiyor..
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Kötü sözden kastım cahil gibi kelimeler değil,ben de birilerine yeri geldiindecahil diyorum.Bu normal burda sorun yok.Fakat ne tür kelimeleri kastediğimi umarım anlalamşınızdır.
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Şili neresiymiş,abd neresiymiş.Lafa bak.Sanki çok uzak yerler.Amerika birleşik devletlerinin hemen komşusudur.Demekki kontrol altna alınamış, abd nin komşunu vurmuş.Sonuçta o civarlar.Be gidipte asya kıtasında olan bir yeri söylemedimki.Şili de abd nin yanında.Bu kadar basit.Bunu uzatmanın ne gereği var.Siz mantığa bakın ve yakınlığa bakın.Öküz altında buzağı aramayın.
    Cevapla
  • .... 7 yıl önce Şikayet Et
    Şili ile abd'yi komşu yapan bilgi düzeyi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!