'Muhammed Ali Trump'ı nakavt ederdi'

Efsanevi boksör Muhammed Ali'nin geçtiğimiz günlerde ABD'de bir havaalanında gözaltına alınan oğlu Muhammed Ali Jr açıklamalarda bulundu

'Muhammed Ali Trump'ı nakavt ederdi'
'Muhammed Ali Trump'ı nakavt ederdi'
GİRİŞ 28.02.2017 12:03 GÜNCELLEME 28.02.2017 12:03

Amerikalı efsanevi boksör Muhammed Ali'nin oğlu Muhammed Ali Jr. Miami'de havalimanında gözaltına alınıp ismi ve Müslüman kimliği nedeniyle sorgulanmasına ilişkin, "Ben Amerikalıyım ama artık kendimi rahat ve güvende hissetmiyorum." dedi.

Fort Lauderdale Havalimanı'nda gözaltına alınan, yaklaşık 2 saat dini inancı hakkında sorgulandıktan sonra serbest bırakılan 44 yaşındaki Muhammed Ali Jr. ve annesi Khalilah Camacho Ali, sorularını yanıtladı.

Annesi ile 7 Şubat'ta Jamaika'dan ABD'ye dönerken pasaport kontrolü sırasında yetkililerin "Müslüman mısın?" diye sorduğunu, daha sonra kendisini alıkoyup sorguladıklarını anımsatan Ali Jr, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Önce ismimi sordular. Muhammed Ali Jr. olduğumu söyledim. 'Kim sana bu ismi verdi?' diye sorduklarında ise 'Anne ve babam' cevabını verdim. Sonra 'Dinin ne' diye sordular. Bu soru karşısında şaşkınlığımı gizleyemedim ve Müslüman olduğumu söyledim. Söylediklerime inanmadılar ve başka bir odaya götürdüler. Orada da aynı soruları yönelttiler. Bir saat 45 dakika tuttuktan sonra da özür bile dilemeden gidebileceğimi söylediler."

"BABAM HAYATTA OLSA..."

Haklarının ihlal edildiğini ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da olduğu sürece aynı şeylerin yine başına gelebileceğini belirten Ali Jr, şöyle devam etti:

"Ne düşüneceğimi ne yapacağımı bilemeden kendimi babamın cenazesinde olduğu gibi hissettim. Babam hayatta olsa 'Sen Müslümansın. Konuş ve anayasamıza kulak ver' derdi. Ben Amerikalıyım ama artık kendimi rahat ve güvende hissedemiyorum. Dinin ne diye sorarak din özgürlüğünün engellenmesi anayasaya aykırı, yanlış ve buna son verilmesi gerek."

"YİNE ALIKONULMAKTAN ENDİŞELENİYORUM"

Hacca gidip döndüğünde havalimanında yine alıkonulmaktan endişe duyduğunu söyleyen Ali Jr, "Evlerine dönen Amerikalı Müslümanları da mı sınır dışı edecekler?" dedi.

İnsanların dini profilini çıkarmanın moral bozucu olduğunu ifade eden Ali Jr, Müslümanlara yönelik bu yanlış uygulamaya son verilmesi gerektiğini vurguladı.

"MÜSLÜMAN MISIN?"

Ali Jr'ın annesi ve Muhammed Ali'nin ikinci eşi Khalilah Camacho Ali, kendine benzer sorular yöneltildiğini belirterek şöyle konuştu:

"Pasaport kontrolünde oğlum önde, ben arkasındaydım. Pasaportlarımızı aldılar ve sonra bizi başka bir yere götürdüler. Birlikte olduğumuzu söylememe rağmen farklı yerlere götürdüler. Onlara Muhammed Ali'nin eşi olduğumu söyledim. 'Nerelisin?' diye sordular. Chicago doğumluyum dedim. 'Müslüman mısın?' diye sorduklarında 'Bu şahsi bir soru' diye cevap verdim. Sonra şaşkınlık içinde Müslümanım dedim. 'Peki, size birkaç soru daha sormamız gerek' dediler." Onlara neden bana bu soruları sorduklarını sordum. Müslüman yasağı aklıma gelmedi. Beni neden tuttuklarına dair hiçbir gerekçe göstermediler ve 45 dakika sonra serbest bıraktılar."

"MUHAMMED ALİ TRUMP'I NAKAVT EDERDİ"

İslam'ı ve Müslümanları terörist gibi görerek İslam'ı tehlikeye attıklarına dikkati çeken Khalilah, "İslam barış demektir. Hiçbir din, nefret ya da birilerini öldürmeyi öğretmez. Müslüman ya da değil masum insanlara karşı değil, suçlulara karşı harekete geçin." dedi.

Khalilah, "Muhammed Ali, hayatta olsa bu olanlar karşısında tepkisi ne olurdu?" sorusuna ise gülerek "Beyaz Saray'a gider Trump'ı nakavt ederdi." yanıtını verdi.

"BU DİKTATÖRLÜKTÜR"

Ailenin avukatı Chris Mancini de dünyanın her yerinden Müslümanlardan telefon ve e-posta aldıklarını belirterek şunları söyledi:

"En üzücü olan da benden tavsiye isteyen insanların havalimanlarında 'Yalan söylemeli miyim, Müslüman değilim desem' diye sormaları. Buranın insanların inanç özgürlüklerinin savunulduğu bir ülke olması gerekiyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”